ΑΓΟΡΑ - Black Friday με τη Fairfax στην Αθήνα

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 10:51
UPD:11:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤ
  • Θετικές είναι οι πρώτες εντυπώσεις από το διήμερο επαφών της διοίκησης της Alpha Bank με θεσμικούς επενδυτές σε road show που διοργανώθηκε στο Λονδίνο προκειμένου η τράπεζα να παρουσιάζει το σχέδιο Galaxy για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων πιστωτικών της ανοιγμάτων (NPEs) και το στρατηγικό της σχέδιο με ορίζοντα το 2022. Των επαφών ηγήθηκε ο CEO της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης και ο CFO Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου που προώθησαν τα συμφέροντα της τράπεζας και των μετόχων της σε 50 αναλυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων όπως των Blackrock και Schroders. Θα ακολουθήσουν επαφές με επενδυτές στις ΗΠΑ, Nέα Υόρκη και Βοστώνη, αρχές Δεκεμβρίου.
  • Οι συναντήσεις κορυφής του επικεφαλής της Fairfax στην Ελλάδα αναβαθμίζουν τις προσδοκίες για προσέλκυση νέων δυνητικών μεγαλοεπενδυτών αλλά και για μεγαλύτερη έκθεση του καναδικού ομίλου στη χώρα. Έχοντας κτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με την τοπική αγορά μέσω της πλειοψηφικής συμμετοχής του στη Eurobank και τη Eurolife, με συμμετοχή στη Μυτιληναίος και με στρατηγικές επενδύσεις στην ελληνική αγορά real estate και retail, μέσω Grivalia και Praktiker Hellas, ο Πρεμ Γουάτσα έχει κάθε λόγο να εμφανίζεται ως φυσικός «πρεσβευτής» των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα. Αφού πήρε ρίσκο σε μια περίοδο ισχυρής αβεβαιότητας για τη χώρα, προσβλέπει πλέον σε ακόμη καλύτερες αποδόσεις στην εποχή της... κανονικότητας. Μένει να αποδειχθεί αν με τη βοήθειά του θα δουν την Ελλάδα με άλλο μάτι και άλλοι επενδυτές που αλληλεπιδρούν με τον κ. Γουάτσα και οι οποίοι δεν αποκλείεται να τον συνοδεύουν σε επόμενο ταξίδι του στη χώρα μας. Θα προηγηθεί σχετικό briefing σε συνέχεια των πληροφοριών που θα καταγράψουν οι συνεργάτες του επικεφαλής της Fairfax από τις επαφές του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα και τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσο. Στο περιθώριο των επαφών η ομάδα Γουάτσα ενημερώθηκε για τις επιδόσεις του χαρτοφυλακίου συμμετοχών της Fairfax αλλά και για θέματα αιχμής ενόψει της συμφωνίας πώλησης της θυγατρικής της Eurobank στον τομέα διαχείρισης κόκκινων δανείων FPS και του χαρτοφυλακίου Cairo, του επενδυτικού προγράμματος του Ελληνικού και του εν εξελίξη διαγωνισμού για την Εθνική Ασφαλιστική.  
  • Κεφαλαιώδους σημασίας για τα τεκτενόμενα στην ελληνική κεφαλαιαγορά είναι η μεταρύθμιση που προωθεί η τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και η οποία «λύνει τα χέρια» της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις περιπτώσεις εισηγμένων που μέχρι πρότινος εκμεταλλεύονταν τα κενά του νόμου περί Εταιρικής Διακυβέρνησης. Μπορεί πλέον να παρεμβαίνει ακόμη και για τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με αντικείμενο την αλλαγή μελών των Δ.Σ.. Προφανώς και το νέο πλαίσιο είναι «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα της υπόθεσης Folli Follie. Από την εταιρεία πάντως δεν υπήρξε κάποια αντίδραση χθες…
  • Σήμερα τιμάμε τον εμπορικό κόσμο. Η Black Friday, μπορεί να έχει συνδεθεί με την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, αλλά με την σχεδόν καθολική συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων είναι και δική μας γιορτή. Σε ορισμένα μαγαζιά υπάρχει κοσμοσυρροή από τις πρώτες πρωινές ώρες.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα