Τραμπ και Χογκ-Κογκ τρομάζουν τα χρηματιστήρια -Πιέσεις και στο Χ.Α.

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 10:50
UPD:10:54
REUTERS/TORU HANAI

Αρνητική είναι το πρωί η εικόνα των χρηματιστηρίων σε Ευρώπη και Ασία, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να απομακρύνονται από τα υψηλά τεσσάρων μηνών. Με πτώση άνοιξε και το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί 0,38%. Στο κόκκινο και οι ασιατικές αγορές, πιέζοντας προς τα κάτω και τον παγκόσμιο δείκτη MSCI All Country, που απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από τα ιστορικά υψηλά που είχε αγγίξει τον Ιανουάριο.

Στην Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός δείκτης άνοιξε με πτώση και υποχωρούσε 0,4%, έχοντας ως κυριότερο βαρίδι τις μετοχές του κλάδου πρώτων υλών. Στο «κόκκινο» και οι δείκτες σε Λονδίνο, Παρίσι, Φραγκφούρτη και Μιλάνο.

Η πρόσφατη κλιμάκωση της αντιπαράθεσης μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου έχει επηρεάσει το επενδυτικό κλίμα, μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να υπογράψει νομοθεσία υπέρ των διαδηλωτών στο Χογκ-Κογκ. 

Στην Ασία, ο χρηματιστηριακός δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού -εκτός Ιαπωνίας- κατέγραφε πτώση πάνω από 1%. Απώλειες 0,5% και για τον Nikkei 225 στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, αν και από τις αρχές του έτους έχει ενισχυθεί πάνω από 20%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • 96601050400
  • DAX
  • ΓΔ



Σχολιασμένα