Ομόλογα: Στροφή των επενδυτών στο καταφύγιο του κρατικού χρέους

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 19:14
UPD:19:15
REUTERS/Ralph Orlowski

H έκρυθμη κατάσταση στο Xoγκ-Κογκ και οι ανησυχίες μήπως η νομοθεσία υπέρ των διαδηλωτών που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ τορπιλίσουν τις πιθανότητες για μια σινο-αμερικανική εμπορική συμφωνία έστρεψαν τους επενδυτές προς το καταφύγιο του κρατικού χρέους της Ευρωζώνης. Η τάση αποφυγής ρίσκου κράτησε τις αποδόσεις των χωρών του Βορρά κοντά σε χαμηλά μηνός. Οι πιέσεις στην περιφέρεια επηρέασαν και την πορεία του ελληνικού 10ετούς, με οριακή διεύρυνση της απόδοσης στο 1,41% και το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στις 181 μονάδες βάσης.

Η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίσθηκε από χαμηλούς τζίρους και υποτονικό ενδιαφέρον, καθώς οι αγορές στις ΗΠΑ παρέμεναν κλειστές, λόγω της αργίας για την Ημέρα των Ευχαριστιών. Ο όγκος των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 13 εκατ. ευρώ.

Παρά τα στενά όρια διακύμανσης, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς παρέμεινε στο -0,364%, λίγο πιο πάνω από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό τεσσάρων εβδομάδων, στο -0,384%.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε χθες νομοθεσία υπέρ των διαδηλωτών στο Χογκ-Κογκ, σε μια κίνηση που φούντωσε τις ανησυχίες των επενδυτών μήπως σκοντάψουν οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα. Οικονομολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το γεωπολιτικό ρίσκο που απειλεί τις αγορές λόγω Χογκ-Κογκ.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς διευρύνθηκε κατά 4 μονάδες βάσης, στο 1,36%, με το περιθώριο(spread) έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στις 172 μονάδες βάσης, στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων.

naftemporiki.gr


    



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα