Νευρικότητα λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρωπαϊκή αγορά κρατικού χρέους

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 13:46
UPD:13:47
REUTERS/LUCAS JACKSON

Nευρικότητα και οριακές μεταβολές στην αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, με τις αποδόσεις να κινούνται εντός στενών ορίων διακύμανσης, εν μέσω ανησυχιών μήπως το κλίμα έντασης στο Χογκ-Κογκ σταθεί εμπόδιο σε μια σινο-αμερικανική εμπορική συμφωνία. Σχεδόν σταθερή και η εικόνα του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, με την απόδοση στο 1,38% και το περιθώριο(spread) έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στις 189 μονάδες βάσης.

Παρά τις οριακές διακυμάνσεις και τους μικρούς όγκους συναλλαγών -με τις αγορές στις ΗΠΑ κλειστές λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών- η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχώρησε ενδοσυνεδριακά στα χαμηλότερα επίπεδα από την 1η Νοεμβρίου.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας προειδοποίησε για «ισχυρά αντίμετρα» στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να υπογράψει νομοθεσία υπέρ των διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας στο Χογκ-Κογκ..

Το νέο μέτωπο αντιπαράθεσης μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου θα μπορούσε να τορπιλίσει μια ενδεχόμενη εμπορική συμφωνία, γεγονός που έστρεψε τους επενδυτές προς το ασφαλές «καταφύγιο» του κρατικού χρέους.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχώρησε στο -0,38%, σε χαμηλά τεσσάρων εβδομάδων. Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, η απόδοση του ιταλικού ομολόγου 10ετούς διάρκειας κινήθηκε στο 1,25% και του αντίστοιχου ισπανικού τίτλου στο 0,40%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα