Τρομάζει τους επενδυτές η νέα αντιπαράθεση ΗΠΑ- Κίνας

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 11:11
UPD:15:45
REUTERS/Kevin Lamarque

Στο ασφαλές καταφύγιο των ομολόγων «τρέχουν» και πάλι οι επενδυτές, μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να υπογράψει τα νομοσχέδια στήριξης των διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ. Αν και ο ίδιος υποστήριξε ότι το έκανε με σεβασμό στον Σι Τζινπίνγκ και την Κίνα, η αντίδραση του Πεκίνου ήταν οργισμένη. Και ενώ και οι δύο ηγέτες χρειάζονται για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους μία συμφωνία, το να έρθει τελικά αυτή έως τα τέλη του έτους θα είναι μάλλον δύσκολο.

EURONEWS

Υπό τις συνθήκες αυτές οι τιμές των κρατικών ομολόγων του ευρώ επιδίδονται σε ράλι και οι αποδόσεις υποχωρούν σε χαμηλά τεσσάρων εβδομάδων. Η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς είναι στο -0,383%, μειωμένη κατά δύο μονάδες βάσης σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Πτώση δύο μονάδων βάσης καταγράφουν επίσης οι αποδόσεις γαλλικών, βελγικών και ολλανδικών ομολόγων. 

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς υποχώρησε έως και το 1,40% και στις 11:08 πμ διαμορφώνεται στο 1,41%, οριακά χαμηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο (1,42%). 

Στον αντίποδα, κόκκινο δείχνουν τα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, αν και οι απώλειες είναι περιορισμένες. Ο Dax στη Φραγκφούρτη υποχωρεί 0,4%, ο CAC 40 στο Παρίσι είναι στο -0,3% και ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί οριακά. Πτώση 0,2% για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γ.Δ. υποχωρεί 0,4%, αλλά παραμένει προς το παρόν πάνω από τις 890 μονάδες. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα