Η λίστα των «μνηστήρων» για την Εθνική Ασφαλιστική

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την εκδήλωση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος εξαγοράς
Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 10:56
Eurokinissi/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Από την έντυπη έκδοση

Σήμερα λήγει, όπως όλα δείχνουν, η προθεσμία για την εκδήλωση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής. Όπως σημειώνεται από κύκλους της Εθνικής Τράπεζας, η διοίκησή της έχει προχωρήσει τα βήματα εκείνα προκειμένου η πώληση της ασφαλιστικής να στεφθεί από επιτυχία.

Ηχηρά ονόματα και σχήματα φέρονται να προσεγγίζουν την Εθνική Ασφαλιστική, τα οποία είτε έχουν διαδραματίσει και παλαιότερα ρόλο στην προσπάθεια πώλησης της ασφαλιστικής είτε είναι νέα, αλλά φέρονται αποφασισμένα να καταθέσουν ικανοποιητικές προσφορές.

Ποιοι όμιλοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον

Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται να εντάσσεται και η χθεσινή επίσκεψη του μεγαλομετόχου της Eurobank, αλλά και του Praktiker και της Mytilineos Πρεμ Γουάτσα. Παράγοντες της αγοράς δεν αποκλείουν και συμμετοχές - εκπλήξεις από μεγάλους ομίλους, όπως οι Allianz ή ΝΝ, που είχαν σχετικές επαφές την προηγούμενη περίοδο.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι υποψήφιοι «μνηστήρες» που έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον είναι η Fairfax, η κινεζική Fosun, αλλά και ο όμιλος CVC Capital του Στιβ Κολτς, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο φέρεται να έδωσε το «πράσινο φως» για τη διεκδίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το CVC διαθέτει ήδη μεγάλο χαρτοφυλάκιο στην ελληνική αγορά, κυρίως στον χώρο των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.

Για τη Fairfax, τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς ήδη διαθέτει το πλειοψηφικό πακέτο της Eurolife Ασφαλιστική. Όσον αφορά τη Fosun, υπενθυμίζεται ότι είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον στη δεύτερη απόπειρα πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, χωρίς αποτέλεσμα τότε.

Πριν από την αξιολόγηση των προσφορών θα προηγηθεί η διαδικασία proof of funds και η υποβολή δεσμευτικών προσφορών. Εφόσον δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες σε αυτό το στάδιο, τότε φέρεται να υπάρχει plan B που αφορά τη διάθεση μετοχών.

Νέα συμφωνία με την Ευρωκλινική

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε η νέα συμφωνία του Ομίλου Ευρωκλινικής και της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία έρχεται να επισφραγίσει την πολυετή συνεργασία των δύο ομίλων και να δώσει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους της Εθνικής Ασφαλιστικής να κάνουν χρήση των υψηλού επιπέδου υπηρεσιών Υγείας που παρέχει ο Όμιλος Ευρωκλινικής, με απευθείας κάλυψη τόσο στην Ευρωκλινική Αθηνών όσο και στην Ευρωκλινική Παίδων.

Με αφορμή την υπογραφή της νέας σύμβασης, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής Αντώνης Βουκλαρής δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που θα συνεχίσουμε και για τα επόμενα χρόνια μια πολύ επιτυχημένη συνεργασία με την Εθνική Ασφαλιστική. Στον Όμιλο της Ευρωκλινικής έχουμε επιλέξει στρατηγικά να επενδύουμε στην ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε και αυτήν την ξεχωριστή και πιστοποιημένη ποιότητα θα συνεχίσουν να προτιμούν και να λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι της Εθνικής Ασφαλιστικής».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής Σταύρος Κωνσταντάς προσέθεσε: «Στην Εθνική Ασφαλιστική πρωταρχικός και διαρκής στόχος μας είναι η προσφορά υψηλής ποιότητας υπηρεσιών Υγείας και περίθαλψης. Η υπογραφή της νέας συμφωνίας με τον Όμιλο της Ευρωκλινικής προσφέρει στους ασφαλισμένους μας πολλαπλά και σημαντικά οφέλη».   

Οι υποψήφιοι επενδυτές που έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για την Εθνική Ασφαλιστική είναι η Fairfax, η κινεζική Fosun και ο όμιλος CVC Capital, ενώ παράγοντες της αγοράς δεν αποκλείουν και συμμετοχές - εκπλήξεις από ομίλους όπως 
η Allianz και η ΝΝ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα