ΑΓΟΡΑ- Επενδυτές, μνηστήρες και deals στο μενού

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 10:46
UPD:11:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤ

Στο επίκεντρο σήμερα η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον μεγαλοεπενδυτή Prem Watsa. Το ραντεβού έχει οριστεί στο Μαξίμου στις 9.00 ενώ θα ακολουθήσει Υπουργικό Συμβούλιο με βασικά θέματα στην ατζέντα τα προωθούμενα νομοσχέδια. Στο επίκεντρο είναι το φορολογικό και έπονται ασφαλιστικό, το νομοσχέδιο για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και το σχέδιο νόμου για τις προμήθειες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

  • Στο επιχειρηματικό μενού πρωταγωνιστείη Εθνική Ασφαλιστική καθώς σήμερα κατατίθενται οι μη δεσμευτικές προσφορές για το 80% της εταιρείας. Οι πληροφορίες θέλουν να υπάρχουν στο τραπέζι δέκα έγκυροι φάκελοι από επίδοξους μνηστήρες μεταξύ των οποίων Fairfax, Fosun, CVC Capital, Lone Star, Centerbridge, Ι3CP. Goldman Sachs και Morgan Stanley έχουν την ευθύνη να τρέξουν τη διαδικασία, επόμενο βήμα της οποίας είναι η υπογραφή σύμβασης εμπιστευτικότητας και η είσοδος στο data room της Εθνικής Ασφαλιστικής ώστε να αποφασίσουν για τις τυχόν δεσμευτικές προσφορές που θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι το Φεβρουάριο του 2020.
  • Ενδιαφέρον υπάρχει και στις ιχθυοκαλλιέργειες. Mε την απόκτησηαπό την Andromeda Seafood της πλειοψηφίας των μετοχών Σελόντα και Νηρέα από τις τράπεζες ολοκληρώνεται μια σημαντική φάση στην πορεία συγκέντρωσης του κλάδου. Θυμίζουμε ότι στο σχήμα έχει προσαρτηθεί προγενέστερα και η Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες μέσω συγχώνευσης με απορρόφηση από τη Σελόντα. Μετά από τις προβλεπόμενες στο deal διαδικασίες - ήτοι την εξαγορά των μετοχών και την επιπλέον καταβολή από τον νέο επενδυτή 90 εκατ. ευρώ σε μετατρέψιμα ομολογιακά δάνεια για αποπληρωμή τραπεζικού δανεισμού 40 εκατ. ευρώ και δημιουργία κεφαλαίου κίνησης 50 εκατ. ευρώ – το σχήμα θα έχει επαρκή ρευστότητα και θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει συνέργειες και να προβεί σε επενδύσεις.
  • Η Folli Follie δημοσίευσεπρόσκληση για έκτακτη γενική συνέλευση στις 18 Δεκεμβρίου. Στην ατζέντα είναι προσαρμογές του καταστατικού και πολιτική αποδοχών.
  • Αύριο είναι μεγάλη μέρα για τον εμπορικό κόσμο αφού οι εισπράξεις της “Μαύρης Παρασκευής” κάθε χρόνο ξεπερνούν τους στόχους. Αν συνεκτιμηθεί ότι οι δύο μήνες που προηγήθηκαν δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα οι προσδοκίες είναι μεγάλες…  

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα