Βουτιά 2,49% στο Χ.Α.

Κάτω από τις 5.000 μονάδες ο γενικός δείκτης
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2007 17:44
UPD:17:52

ΚΥΜΑ ρευστοποιήσεων πυροδότησε σήμερα στο Χ.Α. η σημαντική πτώση στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχθηκε η υψηλή κεφαλαιοποίηση.

«Βρισκόμαστε μεσούσης της κρίσης στην πιστωτική αγορά με αρνητικές ειδήσεις από το εξωτερικό. Παρά την αρχική απόφαση των κεντρικών τραπεζών να ενισχύσουν τη ρευστότητα οι θεσμικοί επενδυτές πιστεύουν ότι το μέτρο δεν είναι επαρκές», δήλωσε στο Reuters αναλυτής που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Η αναταραχή και οι πιέσεις θα συνεχιστούν στο επόμενο διάστημα», πρόσθεσε.

Ο γενικός δείκτης τιμών διαμορφώθηκε στις 4.970,37 μονάδες μειωμένος κατά 2,49%. Ενδοσυνεδριακά υποχώρησε μέχρι τις 4.963,82 μονάδες.

Οι μετοχές 212 εταιρειών υποχώρησαν, 40 σημείωσαν άνοδο και 34 παρέμειναν σταθερές, ενώ όλοι οι επιμέρους δείκτες κατέγραψαν σημαντικές απώλειες.

Οι μετοχές της EFG Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς σημείωσαν πτώση πάνω από 4%. Η Alpha Bank, η ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ, η Motor Oil και η Τράπεζα Κύπρου έκλεισαν με απώλειες μεγαλύτερες του 3%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 628 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 298 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα