Στο κόκκινο για τέταρτη ημέρα οι ευρωπαϊκές μετοχές

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 13:59
UPD:14:02
Reuters/Neil Hall

Με τις ελπίδες για μία εμπορική συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα έως τα τέλη του έτους να έχουν περιοριστεί αισθητά, το κλίμα στις αγορές ευνοεί τις ρευστοποιήσεις των μετοχών, αν και αυτές είναι συγκρατημένες. Στο στόχαστρο των πωλητών βρίσκονται τομείς, που εξαρτώνται άμεσα από το εμπόριο, όπως οι μεταποιητικές βιομηχανίες, οι μεταλλευτικές και οι αυτοκινητοβιομηχανίες. 

Στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών το κλίμα έρχονται να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο οι απογοητευτικές ειδήσεις για μεγάλες επιχειρήσεις όπως είναι η Thyssenkrupp και η Fiat Chrysler.

H πρώτη δεν θα καταβάλλει μέρισμα για πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια, καθώς είδε τις ετήσιες ζημίες της να πενταπλασιάζονται σε μία απόδειξη ότι οι προσπάθειες για νέα πνοή στις δραστηριότητές της απέτυχαν. Η μετοχή της έκανε βουτιά 10%, στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση εδώ και περισσότερο από τρία χρόνια. Η δεύτερη βλέπει τη μετοχή της να υποχωρεί 2,7%, καθώς η General Motors επέβαλε αγωγή εναντίον της, στην οποία υποστηρίζει ότι η ανταγωνίστριά της δωροδόκησε μέλη του συνδικάτου United Auto Workers για να επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις και να αποκτήσει πλεονεκτήματα. 

Υπό τις συνθήκες αυτές ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 είναι στο κόκκινο για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση. Καταγράφει πτώση 0,7% και υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες. Πτώση 0,5% με 0,7% καταγράφουν οι δείκτες σε Φραγκφούρτη, Παρίσι, Μιλάνο και Λονδίνο. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 0,6% στις 885 μονάδες. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα