Creta Farms: Το ύψος του κουρέματος των δανείων θα κρίνει τον «νικητή»

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 13:11
UPD:13:13

Aπό την έντυπη έκδοση

Της Δανάης Αλεξάκη
[email protected] 

Το ύψος του κουρέματος των δανειακών υποχρεώσεων που θα προτείνουν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές φέρεται να είναι το βασικό σημείο που θα κρίνει τον προτιμητέο επενδυτή στη μάχη της διεκδίκησης της Creta Farms, που σύμφωνα με πληροφορίες εξελίσσεται σε «υπόθεση» για δύο. 

Χθες στις 21.00 έληξε η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν δύο τελικούς διεκδικητές: το fund Lime Capital Partners, που ελέγχει τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, και τον κ. Δημήτρη Βιντζηλαίο που ηγείται της επενδυτικής εταιρείας Impala Invest BV.

Με βάση πάντα τις πρώτες πληροφορίες, από την «κούρσα» διεκδίκησης φέρεται ότι αποχώρησαν τρεις από τους επενδυτές που γνωστοποιήθηκε ότι  συμμετείχαν στην πρώτη φάση της διαδικασίας -στην έκφραση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος- ήτοι: η αλλαντοβιομηχανία Νίκας, το fund HIG, αλλά και ο ομογενής επιχειρηματίας κ. Θόδωρος Δουζόγλου που από το καλοκαίρι είχε εμφανιστεί ως υποψήφιος επενδυτής στο πλευρό του Κωνσταντίνου Δομαζάκη. 

Πλέον η επόμενη φάση αφορά την αξιολόγηση των προτάσεων και τις περαιτέρω διαπραγματεύσεις που δύναται να υπάρξουν με τα τραπεζικά ιδρύματα ώστε να αναδειχθεί ο προτιμητέος επενδυτής. Μάλιστα, φέρεται ότι στις δεσμευτικές προτάσεις περιλήφθηκαν και αναφορές στους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς για την επόμενη μέρα της εταιρείας.

Ωστόσο, οι πληροφορίες θέλουν το ύψος του κουρέματος των δανείων που θα ζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι να αποτελεί το βασικό σημείο που θα κρίνει σε ποιον θα περάσει ο έλεγχος της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, ενώ απώτερος στόχος παραμένει οι διαδικασίες να «τρέξουν» γρήγορα ώστε έως το τέλος του χρόνου να καταστεί εφικτή η κατάθεση του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας και η προσφυγή της στα άρθρα 106 β&δ του Πτωχευτικού Κώδικα.   



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα