Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2007 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, περιορίζοντας τις απώλειες του 8,1%, που σημείωσαν σε επτά ημέρες. Οι μετοχές της Hon Hai Precision Industry Corp., οδηγούσαν τις μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας υψηλότερα καθώς τα σημάδια συρρίκνωσης στις ΗΠΑ δεν επηρέασαν τις δαπάνες για την αγορά ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,8% φθάνοντας στις 152,98 μονάδες στη 1:17 μ.μ. στο Τόκυο, περιορίζοντας τις απώλειες του για την εβδομάδα στο 2,4%. Εννέα από τους 10 κλάδους που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη κινήθηκαν ανοδικά.

Για το έτος ο δείκτης βρίσκεται 9% υψηλότερα, οδεύοντας να κλείσει με τη χαμηλότερη ετήσια άνοδο σε πέντε χρόνια.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 1,2%, φθάνοντας στις 15.205,16 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωνε άνοδο 0,7%, περιορίζοντας τις μεγαλύτερες συνεχείς απώλειες σε πέντε χρόνια, μετά την υποχώρηση των μετοχών της National Bank of Australia Ltd. καθώς εικάζεται ότι οι πρόσφατες απώλειες ήταν υπερβολικές σε σχέση με την προοπτική των κερδών.

Χθες στις ΗΠΑ ο Nasdaq Composite Index σημείωσε άνοδο 1,5%, τη μεγαλύτερη σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδες, μετά την πρόβλεψη της Oracle ότι τα έσοδα το τρίτο τρίμηνο της χρήσης θα σημειώσουν άνοδο έως 23%, μεγαλύτερη από τον μέσον όρο των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα