Merrill Lynch: «Ενεση ρευστότητας» από Temasek

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2007 09:46

ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ύψους πέντε δισ. δολαρίων, ενδεχομένως να λάβει η Merrill Lynch από την κρατική εταιρεία της Σιγκαπούρης Temasek Holdings, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο της Temasek φέρεται να έχει ήδη δώσει αρχική έγκριση για την υλοποίηση της επένδυσης στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι η Merrill Lynch ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο διαγραφές στην αξία ενεργητικού της, λόγω της έκθεσής του σε ενυπόθηκα δάνεια υψηλού ρίσκου, ύψους 8,4 δισ. δολαρίων. Παράλληλα, η εταιρεία, ενδεχομένως να προχωρήσει σε επιπλέον διαγραφές 8,6 δισ. δολαρίων στο τέταρτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών.

Στο τρίτο τρίμηνο του έτους, οι ζημίες της ανήλθαν σε 2,2 δισ. δολάρια και είναι οι υψηλότερες που έχει εμφανίσει η εταιρεία στην 93χρονη ιστορία της.

Μετά την πρόσφατη κρίση στην αμερικανική αγορά ενυπόθηκου χρέους, κυβερνήσεις από τη Μέση Ανατολή και την Ασία συμφώνησαν να επενδύσουν περί τα 25 δισ. δολάρια σε εταιρείες της Wall Street.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα