Κύμα ευφορίας και νέα ρεκόρ στις αγορές

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 17:49
UPD:17:54
EPA/ARNE DEDERT

Με οδηγό τις τεχνολογικές μετοχές τόσο ο Nasdaq όσο και ο S&P 500 οδηγούνται σήμερα σε νέα επίπεδα ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι στην αποψινή του ομιλία ο Ντόναλντ Τραμπ θα δώσει ένα θετικό σήμα για την πορεία των εμπορικών διαπραγμαετύσεων με την Κίνα και άλλους εταίρους. Σε υψηλά 21 μηνών η Ευρώπη. Τραπεζικά χαμόγελα στην Αθήνα. 

Οι ελπίδες για τερματισμό του εμπορικού πολέμου που μετράει 16 μήνες και έχει πληγώσει βαθύτατα την παγκόσμια οικονομία επιστρέφουν στο προσκήνιο και διευρύνουν τα κέρδη των μετοχών. Ο S&P 500, ο πλέον αντιπροσωπευτικός δείκτης της αμερικανκής αγοράς, βλέπει και τους 11 βασικούς κλάδους του να κινούνται ανοδικά και σπάει για πρώτη φορά το φράγμα των 3.100 μονάδων. 

O Νasdaq με άνοδο 0,37% καταρρίπτει και αυτός ακόμη ένα ρεκόρ στις 8.495,25 μονάδες, ενώ σε απόσταση αναπνοής από το ρεκόρ του βρίσκεται και ο Dow Jones με τα 30 βαριά χαρτιά της Wall Street. 

Να σημειωθεί ότι κλίμα ευφορίας έχουμε και στην Ευρώπη. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σκαρφαλώνει σε υψηλά 21 μηνών με άνοδο 0,5%. Οι αγοραστές δίνουν πιο δυναμικά το «παρών» στις αγορές του Νότου. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται 1,35%, στην Αθήνα ο Γ.Δ. έχει κέρδη 1,25% με τις τράπεζες σε ρόλο πρωταγωνιστή. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα