Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2007 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ, για δεύτερη ημέρα, κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Την άνοδο μεταξύ των μεταλλουργιών, οδηγούσαν οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., μετά την εισήγηση αρχής στη Βρετανία, ότι η εταιρεία πρέπει να κάνει επίσημη προσφορά για τη Rio Tinto Group μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου ή να αποσύρει την προσφορά της.

Ο MSCI Asia Pacific – εκτός της Ιαπωνίας – σημείωνε άνοδο 1,6%, φθάνοντας στις 522,38 μονάδες στις 11:22 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ και οι 10 κλάδοι που τον αποτελούν σημείωναν κέρδη. Ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 31% φέτος και οδεύει να κλείσει πέμπτο έτος με κέρδη.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,9%, στην Ταϊβάν ο Taiex αναρριχήθηκε 2,1% και στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κέρδιζε 1,8%.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες και την Ταϊλάνδη και κλείνουν νωρίς στην Αυστραλία και το Χονγκ Κονγκ. Οι αγορές της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Ταϊλάνδης θα είναι οι μόνες ανοιχτές, από τις μεγάλες αγορές αύριο, ενώ κλειστές θα είναι οι υπόλοιπες για τα Χριστούγεννα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα