Στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης έργα ΕΣΠΑ Τεχνολογίας και Πληροφορικής ύψους 738 εκατ.

Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019 14:16
UPD:14:31
facebook/ Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Έργα ΕΣΠΑ Τεχνολογίας και Πληροφορικής ύψους 738.000.000 ευρώ περνούν στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο αρμόδιος υπουργός Κ. Πιερρακάκης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γ. Τσακίρης.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, με την υπογραφή της ΚΥΑ γίνεται ουσιαστικό βήμα για να συντονίσει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης τη διαχείριση των ψηφιακών έργων και δράσεων όλων των υπουργείων.

Ειδικότερα, η ΕΥΔΕ-ΤΠΕ (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών) ορίζεται Ενδιάμεσος Φορέας των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα» και «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία». Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι με τη σύσταση της Υπηρεσίας το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα έχει απευθείας πρόσβαση στη διαχείριση και υλοποίηση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Το συνολικό ύψος των έργων ΕΣΠΑ των δυο προγραμμάτων έως τα τέλη του 2023 ανέρχεται στο ποσό των 738.697.217 ευρώ, εκ των οποίων έργα ύψους 369.787.154 ευρώ είναι ήδη ενταγμένα. 

Όπως σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης «πρόκειται για μια πολύ σημαντική κίνηση που δίνει στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης το μέσο προκειμένου να “τρέξει” γρήγορα και αποτελεσματικά τα έργα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα.».

«Στόχος μας είναι να εκμεταλλευτούμε συνέργειες και να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας σαν χώρα, ώστε να έχουμε τα αποτελέσματα που πρέπει, με έμφαση σε ένα σύγχρονο δημόσιο προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις» τόνισε.

Από τη πλευρά του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Γ. Τσακίρης παρατήρησε πως «με τη σύσταση του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης αποδεικνύεται πως όταν υπάρχει ουσιαστική συνεργασία και επιτυγχάνεται ο αμοιβαίος συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών μπορεί να παραχθεί άμεσα το επιθυμητό και, κυρίως, μετρήσιμο αποτέλεσμα.

«Ο νέος φορέας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης παραλαμβάνει μία σημαντική “προίκα”, όχι μόνο σε πόρους, αλλά και σε ενταγμένα έργα και τεχνογνωσία, με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων να παραμένει αρωγός στην προσπάθεια για την ολοκλήρωση των έργων και την επιτυχή απορρόφηση των σχετικών κοινοτικών πόρων» πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα