Τραπεζικό βαρίδι στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 13:56
UPD:14:09
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στο στόχαστρο των πωλητών στο Χ.Α. βρίσκονται για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση οι μετοχές των τραπεζών. Λειτουργούν έτσι ως βαρίδι στον Γενικό Δείκτη, ο οποίος και σήμερα πηγαίνει κόντρα στο θετικό κλίμα, που έχει διαμορφωθεί διεθνώς. 

Στις 13:50 μμ ο Γ.Δ. με πτώση 1,78% κατρακυλά στις 863 μονάδες σε μία συνεδρίαση στην οποία η αξία των συναλλαγών υπερβαίνει ήδη τα 30 εκατ. ευρώ. 

Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 3,36% καθώς το σύνολο των εκπροσώπων του κινούνται σε αρνητικό έδαφος. Η Alpha Bank βλέπει τη μετοχή της να υποχωρεί περισσότερο από 4%, η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς είναι στο -3,2%, ενώ η Eurobank υποχωρεί περίπου 2,4%. 

Εκτός τραπεζικού κλάδου, στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται επίσης εκείνοι των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας (-1,8%) και των κατασκευών (-1,5%). Στον αντίποδα ο κλάδος εμπορίου στέκεται κόντρα στο ρεύμα, με ελαφρά άνοδο (0,35%), ενώ εκείνος των πρώτων υλών παρουσιάζει εικόνα σταθεροποίησης. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο καταγράφει μόνο η μετοχή του ΟΛΠ (0,44%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ και των τραπεζών. 

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν Eurobank και Alpha Bank. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν ο ΟΠΑΠ Alpha Βank. Ανοδικά κινούνται 20 μετοχές, 76 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.

To βαθύ κόκκινο στο ταμπλό του Χ.Α. έρχεται σε αντίθεση με το κλίμα ευφορίας διεθνώς. Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI All Country κινούμενος ανοδικά για έννατη συνεδρίαση στις τελευταίες δέκα, απέχει πλέον μόλις 1,5% από το ιστορικό ρεκόρ του. Traders σχολίαζαν στο Reuters πως ξαφνικά τα τελευταία 24ωρα στοιχεία για τις μεγάλες οικονομίες του πλανήτη, αλλά και πληροφορίες για τις εξελίξεις στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου, αρχίζουν να απομακρύνουν τους φόβους για νέα ύφεση και νέα μεγάλη κρίση περίπου 10 χρόνια μετά την παγκόσμια πιστωτική ασφυξία. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα