Καλπάζουν προς νέα ρεκόρ οι διεθνείς μετοχές

Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 13:25
UPD:14:12
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Είναι ακόμη Νοέμβριος, αλλά στις αγορές επικρατεί εορταστικό κλίμα, που γεννά προσδοκίες και για ένα χριστουγεννιάτικο ράλι. Η πρόοδος που διαφαίνεται στο μέτωπο των σινο-αμερικανικών εμπορικών διαπραγματεύσεων είναι ο κύριος παράγοντας, που θρέφει την όρεξη των επενδυτών για ρίσκο και ωθεί τους δείκτες σε ολόενα και υψηλότερα επίπεδα. 

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI All Country κινούμενος ανοδικά για έννατη συνεδρίαση στις τελευταίες δέκα, απέχει πλέον μόλις 1,5% από το ιστορικό ρεκόρ του. Traders σχολίαζαν στο Reuters πως ξαφνικά τα τελευταία 24ωρα στοιχεία για τις μεγάλες οικονομίες του πλανήτη, αλλά και πληροφορίες για τις εξελίξεις στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου, αρχίζουν να απομακρύνουν τους φόβους για νέα ύφεση και νέα μεγάλη κρίση περίπου 10 χρόνια μετά την παγκόσμια πιστωτική ασφυξία. 

Στη Wall Street οι δείκτες καλπάζουν από ρεκόρ σε ρεκόρ τα τελευταία 24ωρα και συνολικά η αγορά οδεύει προς την καλύτερη χρονιά της από το 2013. Σε υψηλά έξι μηνών σκαρφάλωσαν σήμερα το πρωί οι μετοχές και στην Ασία, ενώ και στην Ευρώπη οι δείκτες παραμένουν σε θετικό έδαφος, αν και με οριακά κέρδη, μετά το χθεσινό «πάρτι». 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει κέρδη 0,1%, ενώ οι βασικοί δείκτες σε Λονδίνο, Παρίσι, Φραγκφούρτη, Μιλάνο και Μαδρίτη κινούνται από το +0,1% έως το +0,2%. 

Αρνητικό παραμένει το κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Στις 13:50 μμ ο Γ.Δ. με πτώση 1,78% κατρακυλά στις 863 μονάδες σε μία συνεδρίαση στην οποία η αξία των συναλλαγών υπερβαίνει ήδη τα 30 εκατ. ευρώ. Οι τράπεζες παρουσιάζουν απώλειες 3,3%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα