ΣΔΙΤ: Αρχισε η διάθεση της προκήρυξης για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Εργο προϋπολογισμού 74 εκατομμυρίων ευρώ
Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2007 10:57

Ξεκίνησε η διάθεση στους ενδιαφερόμενους φορείς της προκήρυξης της Α’ φάσης του κλειστού διαγωνισμού για τα Κτίρια Διοίκησης και Σχολών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και με Αναθέτουσα Αρχή το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Το αντικείμενο της σύμβασης Σύμπραξης αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση των Κτιρίων Διοίκησης και Σχολών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη, στη Δαλαμανάρα Αργολίδας, στην Κόρινθο, στο Μιστρά Λακωνίας και στην Καλαμάτα, συνολικής επιφάνειας περίπου 39.000 τ.μ.

Οι κτιριακές υποδομές που αφορούν στη Σύμπραξη θα κατασκευαστούν σε ακίνητα, των οποίων η διαδικασία παραχώρησης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου -κατά κυριότητα ή κατά χρήση-, έχει ολοκληρωθεί.

Η Σύμπραξη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η διάρκειά της είναι 28 έτη και σκοπός της είναι, μεταξύ άλλων, η καλύτερη διαχείριση και συντήρηση των υποδομών που θα κατασκευασθούν με τη θέσπιση προκαθορισμένου μηχανισμού πληρωμών και προδιαγραφών αποτελέσματος. Η τήρηση των προδιαγραφών λειτουργίας, συντήρησης και διαθεσιμότητας των κτιριακών υποδομών, θα αποτελεί βασικό παράγοντα καθορισμού της αμοιβής του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται ενδεικτικά στο ποσό των 74.000.000 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α. και πλέον του κόστους βαριάς συντήρησης και ασφάλισης των υποδομών, το οποίο εκτιμάται σε ποσοστό 20% του προϋπολογισμού. Το ποσό που θα καταβληθεί στον Ιδιωτικό Φορέα, ο οποίος θα επιλεγεί, θα οριστικοποιηθεί με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Η περιληπτική προκήρυξη του διαγωνισμού δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ: www.sdit.mnec.gr .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα