Teledome: Στις 21/01/08 η απόφαση για τη συγχώνευση με Unibrain και Hol

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2007 10:59

Για την 21η Ιανουαρίου 2008, ημέρα σύγκλισης της πρώτης Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, αναβλήθηκε η λήψη απόφασης της Teledome σχετικά με την τριπλή συγχώνευση με τις εταιρείες Unibrain και Hol.

Σημειώνεται ότι το προτεινόμενο Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης είχε εγκριθεί στις 25.10.2007 από τα διοικητικά συμβούλια των τριών εταιρειών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Teledome, η αναβολή της απόφασης αποδίδεται σε τρεις λόγους:

Πρώτον, «Οι παριστάμενοι μέτοχοι της Teledome ενημερώθηκαν ότι είδαν το φως της δημοσιότητας διάφορες, από μη νομιμοποιούμενες προς τούτο πηγές, ανακοινώσεις σύμφωνα με τις οποίες το υπογεγραμμένο και από τις τρείς εταιρείες από 25.10.2007 Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης στην μεν Γενική Συνέλευση της Hol Α.Ε. της 30-11-2007 καταψηφίστηκε, για δε την Γενική Συνέλευση της Unibrain A.E, η οποία έχει συγκληθεί για τις 31 Δεκεμβρίου 2007, “προαναγγέλλεται” η καταψήφισή του».

Δεύτερον, «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Teledome, μέχρι την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης, δεν είχε λάβει καμία καταγγελία του υπογεγραμμένου από τις Διοικήσεις των τριών εταιρειών Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης, από καμία από τις άλλες δυο συμβληθείσες εταιρείες».

Τρίτον, «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Teledome, μέχρι την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης, δεν είχε λάβει την έκφραση γνώμης («Fairness Opinion») από τον ανεξάρτητο οικονομικό σύμβουλο ο οποίος έχει αναλάβει να αποτιμήσει τις τρεις εταιρείες και να προσδιορίσει την σχέση ανταλλαγής, δυνάμει της οποίας οι μέτοχοι των τριών εταιρειών θα κληθούν να αποφασίσουν επί της συγχώνευσης».

Ως εκ τούτου, η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, η οποία συνήλθε στις 20/12/07, έκρινε «επιβεβλημένη» την αναβολή της απόφασης επί του ζητήματος της συγχώνευσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα