Στα υψηλότερα ενός μηνός το αργό

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2007 07:14

ΣΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα ενός μηνός αναρριχήθηκε το αργό πετρέλαιο μετά την έκθεση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ, η οποία έδειξε ότι τα αποθέματα υποχώρησαν περισσότερο από ότι αναμενόταν.

Τα αποθέματα υποχώρησαν 3,3 εκατ. βαρέλια, φθάνοντας στα 293,6 εκατ. βαρέλια, τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2005, σύμφωνα με την έκθεση. Οι προμήθειες αναμενόταν να σημειώσουν πτώση 1,5 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 12 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Νωρίτερα οι τιμές του αργού σημείωναν άνοδο εξ αιτίας της δολοφονίας της πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν, Μπεναζίρ Μπούτο.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου σημείωσαν άνοδο 65 σεντς, ποσοστό 0,7%, κλείνοντας στα 96,62 δολ. το βαρέλι στις 2:48 μ.μ. στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 26 Νοεμβρίου. Τα συμβόλαια άγγιξαν στις 21 Νοεμβρίου τα επίπεδα ρεκόρ των 99,29 δολ. το βαρέλι. Οι τιμές του αργού είναι 60% υψηλότερες από πέρυσι.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου σημείωσαν άνοδο 84 σεντς, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 94,78 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 26 Νοεμβρίου.

Το υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ ανακοίνωσε τα στοιχεία για τα εβδομαδιαία αποθέματα στις 10:30 π.μ. στην Ουάσινγκτον, μία ημέρα αργότερα από το κανονικό, λόγω των Χριστουγέννων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα