O Ντράγκι για την «επιτυχία» της Ελλάδας

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 16:58
UPD:19:54
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

«Είναι μία καλή περίοδος για την Ελλάδα» είπε ο Μάριο Ντράγκι στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου από τη θέση του προέδρου της ΕΚΤ, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στις αγορές χρέους και την έκδοση τρίμηνων εντόκων με αρνητικό επιτόκιο. 

 Ο Μάριο Ντράγκι τόνισε πως «η Ελλάδα είναι ξεκάθαρα μία επιτυχία», προσθέτοντας πως αυτό οφείλεται στις πολιτικές, που ακολούθησε, αλλά και στην προσπάθεια των πολιτών. 

Αναγνώρισε δε πως οι απλοί πολίτες «πλήρωσαν βαρύτατο τίμημα» κατά τη διάρκεια της κρίσης, αλλά και προειδοποιήσε πως οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν. 

Στη συνέντευξή Τύπου o Iταλός τραπεζίτης υπεραμύνθηκε των αποφάσεων που ελήφθησαν από τον Σεπτέμβριο και υπογραμμίζοντας τους επίμονους κινδύνους για την οικονομία ανέφερε ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική εξακολουθεί να είναι αναγκαία. Το κύριο μήνυμά του κατευθύνεται προς κυβερνήσεις του ευρώ. 

Για πολλοστή φορά εξήγησε πως «για να μπορέσουμε να εκμεταλλευθούμε στο έπακρο τα οφέλη της νομισματικής πολιτικής, πρέπει και άλλοι τομείς πολιτικής να συμβαλλουν πιο αποφασιστικά».

«Οι κυβερνήσεις με περιθώρια δημοσιονομικών ελιγμών πρέπει να δράσουν με αποτελεσματικό και έγκαιρο τρόπο» διεμήνυσε, σε μία έμμεση αναφορά προς τη Γερμανία και άλλες μεγάλες οικονομίες του ευρώ, που δεν αντιμετωπίζουν δημοσιονομικές προκλήσεις. Σημείωσε δε πως όσοι θέλουν να αυξηθούν γρήγορα τα επιτόκια πρέπει και εκείνοι να δράσουν γρήγορα. 

Όσο για τους υπόλοιπους; «Οι χώρες στις οποίες το δημόσιο χρέος παραμένει υψηλό, θα πρέπει να επιδιώξουν συνετές δημοσιονομικές πολιτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» τόνισε. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα