Χ.Α.: Σχεδόν αμετάβλητος έκλεισε ο γενικός δείκτης

Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2006 17:14
UPD:17:35

ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ τάσεις επικράτησαν στην πρώτη συνεδρίαση του 2006 στη Σοφοκλέους με τον όγκο των συναλλαγών να κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην περιφέρεια, ενώ από την υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχώρισαν ο Γερμανός, η ATEbank, η Intracom και η ΔΕΗ.

«Σήμερα υπήρξε ενισχυμένο ενδιαφέρον για τη μεσαία και τη μικρή κεφαλαιοποίηση, καθώς τα 20 blue chips έχουν υπερερευνηθεί, οπότε οι επενδυτές ψάχνουν αλλού για μεγαλύτερες αποδόσεις», δήλωσε στο Reuters ο κ. Νίκος Γαλούσης, επικεφαλής ανάλυσης στην Κάππα Χρηματιστηριακή.

«Ωστόσο, το ενδιάφερον για την υψηλή κεφαλαιοποίηση θα επιστρέψει λόγω των αναμενόμενων ιδιωτικοποίησεων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Πιο αναλυτικά, ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 3.663,31 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη πτώση κατά 0,02%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε μόλις τα 140 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 50 εκατ. αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων.

Από το σύνολο των μετοχών επί των οποίων έγιναν πράξεις 198 ενισχύθηκαν, 81 σημείωσαν πτώση και 41 παρέμειναν σταθερές.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο, της τάξεως του 8,99%, σημείωσε ο ασφαλιστικός ακολουθούμενος από τους δείκτες εμπορίου, τεχνολογίας και εταιρειών κοινής ωφελείας.

Κατά την έναρξη της σημερινής, πρώτης συνεδρίαση του νέου έτους, ο πρόεδρος του Χ.Α. Σπύρος Καπράλος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια εξωστρέφειας, με στόχο να επενδυθούν στο Χρηματιστήριο περισσότερα νέα κεφάλαια από Έλληνες και ξένους επενδυτές http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/01/02/1136638.htm .



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα