ΕΛΤΕΧ: Υπεγράφη το μνημόνιο κατασκευής έργου στο Ομάν

Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2006 15:26

Μνημόνιο συμφωνίας ύψους 1,9 δισ. δολ. υπέγραψε σήμερα στο Muscat Ομάν η Ελληνική Τεχνοδομική ΤΕΒ για την κατασκευή της πρώτης φάσης του έργου υπό την επωνυμία BLUE CITY.

Το συνολικό έργο περιλαμβάνει 10 φάσεις με συνολική χρονική διάρκεια κατασκευής δεκαπέντε έτη και προϋπολογισθέν κόστος 20 δισ. δολ.

Με την ολοκλήρωσή του το BLUE CITY θα καταλαμβάνει περίπου 35 τετραγωνικά χιλιόμετρα που βρίσκονται στην περιοχή Al Sawadi σε απόσταση 100 χιλιομέτρων βορείως του Muscat και 70 χιλιομέτρων βορείως του διεθνούς αεροδρομίου, σε παραλιακή ζώνη ιδιαίτερου φυσικού κάλους . Η νέα πόλη θα φιλοξενεί περίπου 250.000 κατοίκους και μαζί με τις γύρω περιοχές θα έχει τη δυνατότητα να υποδέχεται δύο εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο.

Η υπογραφή του μνημονίου συμφωνίας για την Α' Φάση έγινε μεταξύ της εταιρείας ASIT( Al Sawadi Investment and Tourism Co) του Ομάν και της κοινοπραξίας των εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και ENKA Insaat ve Sanayi AS της Τουρκίας. Το έργο της Α' φάσης του Blue City καταλαμβάνει περίπου 3,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με συνολική δόμηση 1.700.000 τετραγωνικά μέτρα, που περιλαμβάνουν τέσσερα ξενοδοχεία 5 αστέρων, 5.200 κατοικίες, δύο γήπεδα γκολφ προδιαγραφών παγκοσμίου πρωταθλήματος PGA, τουριστικό χωριό, πολιτιστικό χωριό ιστορικής κληρονομιάς, εμπορικά κέντρα, αμφιθέατρο, δημαρχείο, σχολεία και όλες τις σύγχρονες υποδομές πόλης.

Η κατασκευή της Α' Φάσης θα ολοκληρώνεται τμηματικά και το τελευταίο τμήμα της θα παραδοθεί το 2012. Θα απασχολήσει περίπου 6.500 εργαζομένους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΒΠ
  • ΕΛΛΑΚΤΩΡ



Σχολιασμένα