Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2006 07:01

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα έξι ετών αναρριχήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, καθώς η άνοδος των μετοχών των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας των ΗΠΑ, τόνωσαν την εμπιστοσύνη των τοπικών ανταγωνιστών, όπως της Sony Corp. και της Hon Hai Precision Industry Co.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στις 126,90 μονάδες, στη 1 μ.μ.. στο Τόκυο, οδεύοντα προς τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2000. Οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της Hon Hai Precision της Ταϊβάν, συμμετείχαν τα μέγιστα στη σημερινή άνοδο του δείκτη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei κέρδιζε 0,1%, φθάνοντας στις 16.382,51 μονάδες και στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2000. Στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex, ο οποίος απαρτίζεται πλέον του ημίσεως από τις μετοχές των εταιρειών με ηλεκτρονικά, αναρριχήθηκε 1,1%. Στη Σιγκαπούρη ο Straits Times σημείωνε άνοδο για όγδοη ημέρα, σημειώνοντας το μεγαλύτερο ράλι σε χρονικό διάστημα περίπου δύο ετών. Σήμερα ο δείκτης κέρδισε 1%. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng Index κέρδισε 0,8%.

Χθες στις ΗΠΑ, ο Standard & Poor's 500 Index σημείωσε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 0,9%. Η Bear Stearns & Co. εισηγήθηκε την αγορά μετοχών της Google Inc., της μεγαλύτερης μηχανής εύρεσης Internet στον κόσμο και η Hewlett- Packard Co. παρουσίασε προϊόντα για να αυξήσει τις πωλήσεις της στους καταναλωτές.

Στην Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωνε απώλειες για πρώτη ημέρα σε σύνολο πέντε ημερών, υποχωρώντας 0,9% από τα επίπεδα ρεκόρ στα οποία είχε αναρριχηθεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα