Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2006 10:39
UPD:10:52

Aspis Bank: «Μικτές τάσεις αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα στις διεθνείς αγορές, μετά τη σημαντική άνοδο των προηγούμενων ημερών. Παρόμοια θεωρούμε ότι θα είναι η εικόνα και στην εγχώρια αγορά, και δεν πρέπει να αποκλειστούν ρευστοποιήσεις κερδών».

Fortius Finance: «Το κλίμα της χρηματιστηριακής ευφορίας συνεχίζεται, με το επενδυτικό κοινό να συνεχίζει να λαμβάνει θέσεις σε μετοχικούς τίτλους προεξοφλώντας μια ακόμα θετική χρονιά για το ελληνικό χρηματιστήριο. Από τη στιγμή που τα δεδομένα σε εσωτερικό και εξωτερικό παραμένουν θετικά, εκτιμούμε ότι ο ΓΔ θα συνεχίσει τουλάχιστον στο ξεκίνημα της συνεδρίασης την κίνησή του σε υψηλότερα επίπεδα, με τις ρευστοποιήσεις να αυξάνονται στη συνέχεια, αφενός λόγω της σωρευτικής ανόδου κατά 3.21% ή 116.87 μονάδες στις τελευταίες 5 συνεδριάσεις και αφετέρου λόγου του εορταστικού 3ημέρου που ακολουθεί (αύριο ανακοινώνονται τα σημαντικά στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο).

»Ζητούμενο για τη σημερινή συνεδρίαση είναι η διατήρηση του FTSE/ASE-20 πάνω από την αντίσταση των 2.067 μονάδων, ενώ ως επόμενος στόχος για το ΓΔ παραμένει η κατάκτηση των 3.800 μονάδων».

Emporiki Investment Bank: «Διατήρηση του θετικού κλίματος με επιλεκτικές τοποθετήσεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και υπεραπόδοση στις μικρομεσαίες κεφαλαιοποιήσεις αναμένουμε κατά τη σημερινή συνεδρίαση».

Euroxx: «Νέα άνοδος, νέα υψηλά και έκδηλη αισιοδοξία στην αγορά. Η ανοδική τάση επιβεβαιώνεται καθημερινά, διαχυόμενη σε τίτλους μεγάλης και μικρής κεφαλαιοποίησης. Η συστηματική αύξηση του όγκου συναλλαγών ενδεχομένως να σηματοδοτεί την επενεργοποίηση επενδυτών που απείχαν για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις επενδύσεις σε μετοχές. Το κλίμα στο εξωτερικό είναι σχετικά ανάλογο και σίγουρα επικουρεί στην ευεξία της Σοφοκλέους».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα