Credit Agricole: Εξαγορά αιγυπτιακής τράπεζας

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2006 19:04

Τη συμφωνία για την εξαγορά της αιγυπτιακής τράπεζας Egyptian American Bank έναντι 505 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική τράπεζα Credit Agricole, στρατηγικός σύμμαχος της Εμπορικής Τράπεζας με ποσοστό 10% στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Σύμφωνα με την Credit Agricole η εξαγορά αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την χρονική περίοδο 2006-2008 για επέκτασή της μέσω εξαγορών στην Ανατολική Ευρώπη και την Μεσόγειο. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η εξαγορά αυτή στην Αίγυπτο θα συμβάλει, ώστε η Credit Agricole να καταστεί ηγετική δύναμη στην λιανική και επιχειρηματική τραπεζική.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η πρόθεση της Gredit Agricole σχετικά με την στρατηγική της συμμετοχή στην Εμπορική Τράπεζα, καθώς θα ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης σημαντικού μέρους των μετοχών της που κατέχει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο.

Η τράπεζα κατέχει σήμερα το 10% της Εμπορικής Τράπεζας και έχει προχωρήσει από κοινού στην ίδρυση θυγατρικών στην ελληνική αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΤΡ



Σχολιασμένα