Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2006 10:47

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα περίπου 10 ετών αναρριχήθηκαν οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Newcrest Mining Ltd. και της BHP Billiton, μετά την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού, του χρυσού και του αργού πετρελαίου.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,7%, φθάνοντας στις 129,30 μονάδες στις 3:37' μ.μ. στο Χονγκ Κονγκ, οδεύοντας να σημειώσει τα υψηλότερα κέρδη από το κλείσιμο τον Μάϊο του 1996. Ο δείκτης των μετοχών του κλάδου της ενεργείας, συμπεριλαμβανομένων και των μετοχών της PetroChina Co., κέρδισε 1,6% και οι μετοχές των μεταλλουργικών εταιρειών κέρδισαν 1,2%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο 1,6%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα πέντε ετών. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 Index κέρδισε 0,8%, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ και ο δείκτης SET στην Ταϊλάνδη, εκτινάχθηκε κατά 1,9%, σημειώνοντας τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ασία, λόγω εθνικής εορτής.

Ο MSCI Asia-Pacific εκτός της Ιαπωνίας, σημείωσε άνοδο 1,2%, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τον καθορισμό του, το 1987.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα 25 ετών, σημειώνοντας άνοδο 0,9% και φθάνοντας στα 544,60 δολ. η ουγγιά σήμερα στο Σύδνεϋ. Οι τιμές του χαλκού στη Ν. Υόρκη αυξήθηκαν 1,2% στις 6 Ιανουαρίου, καθώς εικάζεται ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν αρκετά χαμηλά για να στηρίξουν τη ζήτηση στον κλάδο των κατασκευών, τον υπ αριθμόν ένα χρήστη του μετάλλου.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου σημείωσαν άνοδο 2,3%, φθάνοντας στα 64,21 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη στις 6 Ιανουαρίου και στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου τριών μηνών. Νωρίτερα το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 64,31 δολ. το βαρέλι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα