Ράλι ανακούφισης για ιρλανδικά ομόλογα και στερλίνα

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 11:18
UPD:11:23
EPA/ANDY RAIN

Και ξαφνικά οι αγορές βλέπουν συμφωνία στο Brexit. Η βρετανική λίρα και μαζί της τα ιρλανδικά ομόλογα επιδίδονται σε ράλι σήμερα, Παρασκευή, κερδίζοντας τις εντυπώσεις έναντι των «ανταγωνιστών» τους, στον απόηχο των ενθαρρυντικών δηλώσεων του Ιρλανδού πρωθυπουργού για τις προοπτικές να αποτραπεί με έναν συμβιβασμό της τελευταίας στιγμής το no deal Brexit. 

Η τιμή του δεκαετούς ιρλανδικού ομολόγου απογειώνεται και η απόδοσή του κάνει βουτιά 10 μονάδες, υποχωρώντας προς στιγμή σε αρνητικό έδαφος, στο -0,01%. Πρόκειται για πλήρη αντιστροφή της χθεσινής εικόνας, όταν είχαμε ένα ξεπούλημα των ιρλανδικών τίτλων εν μέσω φόβων ότι Λονδίνο, Δουβλίνο και οι υπόλοιποι 26 της Ε.Ε. δεν θα βρούν κοινό τόπο. 

Το χθεσινό άλμα στις αποδόσεις των ιρλανδικών ομολόγων ήταν το μεγαλύτερο ημερήσιο από τον Ιανουάριο και τις είχε οδηγήσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Αυγούστου. 

Η στερλίνα συνεχίζει το «τρενάκι του τρόμου» με αλλεπάλληλα άλματα και βουτιές, ανάλογα με τις ειδήσεις που έρχονται στο προσκήνιο. Από χθες το βράδυ είναι σε τροχιά ανόδου, με την ισοτιμία της να επιστρέφει στα 1,2454 δολάρια. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα