Creta Farms: Συναίνεση Κ. Δομαζάκη σε διοίκηση κοινής αποδοχής

Επιστολή προς τους πιστωτές της Creta Farms
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 11:20
UPD:11:21
INTIME NEWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Επιστολή προς την επικεφαλής των πιστωτών της Creta Farms, Εθνική Τράπεζα, έστειλε χθες ο Κ. Δομαζάκης, ώστε να ενημερώσει ότι συναινεί στην πρότασή τους για άρση του αδιεξόδου μέσω της τοποθέτησης διοίκησης κοινής αποδοχής, γεγονός το οποίο γνωστοποίησε και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Από πλευράς του έτερου μετόχου Εμμ. Δομαζάκι δεν έχει γνωστοποιηθεί εάν αποδέχεται ή όχι το αίτημα των τραπεζών.

 Η σύγχυση σχετικά με το ζήτημα σε ποιον ανήκει κατά τον νόμο η διοίκηση σε συνδυασμό με τις εκατέρωθεν βαριές καταγγελίες μεταξύ των δύο αδερφών Δομαζάκη, οδήγησαν τα πιστωτικά ιδρύματα στην απόφαση να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί της προσωρινής διοίκησης στην αλλαντοβιομηχανία. 

Η κίνηση αυτή κρίνεται αναγκαία ώστε να μπορέσουν αφενός να «τρέξουν» οι απαραίτητες ενέργειες που θα «συντηρήσουν» την εταιρεία, π.χ. νέα χρηματοδότηση, αφετέρου να εξομαλυνθεί λίγο το πεδίο ώστε η προσέλκυση δεσμευτικών προσφορών από ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα να γίνει ευκολότερη.

Επίθεση στον αδερφό

Σε ό,τι αφορά τη συναίνεση του Κ. Δομαζάκη, όπως αναφέρει στην επιστολή του, «αναμένει τη συγκεκριμενοποίηση της πρότασης προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια που έχουν προκύψει», ενώ επιτίθεται για ακόμα μια φορά στον αδερφό του κάνοντας αναφορά για «ακατανόητες πρακτικές του κ. Εμ. Δομαζάκι». 

Προσθέτει, δε, ότι «τόσο ο κ. Εμ Δομαζάκις προσωπικά όσο και οι εντολοδόχοι του στην εταιρεία δυσχεραίνουν την είσοδο σε υποψήφιους επενδυτές, πλήττοντας την εξ εξελίξει διαδικασία ανάδειξης στρατηγικού επενδυτή. Επιπλέον με δεδομένη τη θέση των τραπεζών σε σχέση με τη διοίκηση της Creta Farm αδυνατώ να αντιληφθώ από ποιον αντλεί το δικαίωμα ο κ. Εμ Δομαζάκις να παραμένει ως καταληψίας στην εταιρεία» καταλήγει ο Κ. Δομαζάκης.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα