ΟΛΠ: Ελπίζει σε επανεξέταση της απόφασης για την επέκταση του ΣΕΜΠΟ

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 15:25
UPD:15:28
Eurokinissi/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Στη χθεσινοβραδινή απόφαση της ΕΣΑΛ, με την οποία φρενάρει η επέκταση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) αναφέρεται με σημερινή του ανακοίνωση ο ΟΛΠ, εκφράζοντας την ελπίδα αυτή να επανεξεταστεί. Επισημαίνει δε ότι προχωρούν κανονικά τα σχέδιά του για σημαντικές επενδύσεις, που θα αναδείξουν το λιμάνι του Πειραιά στο κορυφαίο της Μεσογείου. 

«Η ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει ότι εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) επενδύσεις συνολικού ύψους 611,8 εκατ. ευρώ, που καλύπτουν όλους τους τομείς δραστηριοτήτων της εταιρείας και θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της τοπικής και εθνικής οικονομίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του οργανισμού.

Ο πρόεδρος της ΟΛΠ, YU Zenggang, σχολίασε ότι «ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα αναμονής λάβαμε την έγκριση να προχωρήσουμε στην υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων που θα καταστήσουν τον Πειραιά το σημαντικότερο λιμάνι της Μεσογείου και θα δημιουργήσουν ακόμη περισσότερες νέες θέσεις εργασίας».

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αρμόδιες αρχές θα επανεξετάσουν σύντομα και την επέκταση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, ως μία μεγάλη επένδυση που θα εδραιώσει το λιμάνι του Πειραιά στα κορυφαία Container Terminals της Ευρώπης» συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στη συνεδρίασή της η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας απέρριψε την πρόταση επέκτασης του ΣΕΜΠΟ, ενώ για το θέμα του Σταθμού Αυτοκινήτων ο ΟΛΠ έκανε ένα βήμα πίσω. Πιο συγκεκριμένα, ο ΟΛΠ απέσυρε τον σχέδιό του για περαιτέρω επέκταση του Σταθμού Αυτοκινήτων.

Πρόκειται για σχέδιο στο οποίο αντιδρούσαν οι φορείς της ναυπηγοεπισκευής διότι θα συρρικνωνόταν σημαντικά ο χώρος της ναυπηγοεπισκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες κρίθηκε για την επέκταση του ΣΕΜΠΟ οι συνθήκες δεν είναι ώριμες. Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας ανέφεραν ότι η κυβέρνηση θέλει να γίνονται επενδύσεις στη χώρα, αλλά να έχουν προστιθέμενη αξία και για την ελληνική οικονομία.

Σημειώνεται ότι o ΟΛΠ στα τέλη Αυγούστου είχε αιτηθεί στην ΕΣΑΛ μια νέα επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ για να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΣΕΜΠΟ από τα 7,2 εκατ. teu στα 10 εκατ. teu.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα