Βρετανία: Στα υψηλότερα 19 μηνών οι λιανικές πωλήσεις τον Δεκέμβριο

Σύμφωνα με την έρευνα του British Retail Consortium
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2006 07:55

ΤΙΣ μεγαλύτερες πωλήσεις, σε χρονικό διάστημα πλέον του έτους πραγματοποίησαν την περίοδο των εορτών τα καταστήματα στη Βρετανία τον Δεκέμβριο, μετά την έντονη ζήτηση για τρόφιμα και καταναλωτικά αγαθά όπως κοσμήματα και τσάντες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του British Retail Consortium.

Τα έσοδα στα καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος, αυξήθηκαν 2,6%, σύμφωνα με την ανακοίνωση του BRC, που εκπροσωπεί το 80% των καταστημάτων λιανικής στη Βρετανία, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωσή του στο Λονδίνο. Η άνοδος, ήταν η μεγαλύτερη από τον Μάϊο του 2004, έναντι ανόδου 0,8% που σημείωσαν οι πωλήσεις τον Νοέμβριο.

Τα πολυκαταστήματα, όπως η John Lewis Partnership Plc ανακοίνωσαν αύξηση των πωλήσεων την περίοδο των Χριστουγέννων και οι αναλυτές προβλέπουν ότι οι εταιρείες λιανικής πώλησης τροφίμων, συμπεριλαμβανομένης της J Sainsbury Plc, πραγματοποίησαν επίσης υψηλότερες πωλήσεις.

Η Bank of England εκτιμά ότι η αύξηση της ζήτησης των καταναλωτών θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης φέτος.

Η έρευνα του BRC έγινε μεταξύ 27 Νοεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου και η σημερινή ανακοίνωση καταδεικνύει ότι οι όγκοι των λιανικών πωλήσεων ενδέχεται να αυξήθηκαν από τον Νοέμβριο, όταν η κυβέρνηση είπα ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν τα μέγιστα σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών.

Οι πωλήσεις ενδυμάτων και υποδημάτων, μειώθηκαν έναντι του Νοεμβρίου τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το BRC και οι πωλήσεις ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αγαθών, σημείωσαν ελαφρά υποχώρηση, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα