Σταθερά σε πτώση το πετρέλαιο

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 10:22
UPD:10:24
REUTERS/TODD KOROL

Σε τροχιά πτώσης εκ νέου οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς ακόμη και εάν οι δύο κορυφαίοι καταναλωτές του μαύρου χρυσού στον κόσμο, ΗΠΑ και Κίνα επιλέξουν την ανακωχή, οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία δεν απομακρύνονται. 

Τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα βεβαίως εάν δεν υπάρξει έστω μία επιμέρους συμφωνία, που θα παγώσει τους προγραμματισμένους για τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο αμερικανικούς δασμούς σε κινεζικά προϊόντα. Σε ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσαμε να δούμε το πετρέλαιο σε «βουτιά», ενώ πριν από λίγο καιρό μιλούσαμε για εκτίναξή του έως και τα 100 δολάρια το βαρέλι εξαιτίας της αναζωπύρωσης στη Μέση Ανατολή. 

Σήμερα, Πέμπτη, η τιμή του μπρεντ υποχωρεί κατά 11 σεντ ή 0,2% στα 58,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ εκείνη του αμερικανικού αργού (WTI) καταγράφει ανάλογη πτώση στα 52,48 δολάρια το βαρέλι. Πιέσεις ασκούν και τα στοιχεία που έδειξαν ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 2,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 4 Οκτωβρίου, με την αύξηση να είναι διπλάσια των εκτιμήσεων των αναλυτών. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα