Petit Elephant: Προσωρινή αναστολή κατάσχεσης, λόγω επεισοδίων

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2006 19:17
UPD:19:18

Ενταση και επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν σήμερα στο εργοστάσιο της εταιρείας παιδικών εσωρούχων Petit Elephant, του Ομίλου Sex Form, στην οδό Λένορμαν στον Κολωνό.

Το πρωί δικαστικός επιμελητής πήγε στο εργοστάσιο εκ μέρους της χρηματιστηριακής εταιρείας Axon για να εκτελέσει καταγραφή και κατάσχεση εμπορευμάτων και μηχανημάτων λόγω χρεών.

Στο εργοστάσιο όμως τις τελευταίες ημέρες γίνεται κατάληψη από περίπου 30 εργαζόμενους, κυρίως γυναίκες, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν περίπου τρεις μήνες και ζητούν τα δεδουλευμένα και να μην κλείσει το εργοστάσιο. Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να ανοίξουν τις πόρτες, γι' αυτό ζητήθηκε συνδρομή της αστυνομίας που ανταποκρίθηκε με αστυνομικούς από το Τμήμα Κολωνού και μία διμοιρία των ΜΑΤ.

Δόθηκε τελικά προσωρινή αναστολή της απόφασης και το μεσημέρι αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και ο δικαστικός κλητήρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος παρευρέθηκε στη διάρκεια της κατάσχεσης μαζί με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Λεβέντη, κάλεσε την κυβέρνηση να παρέμβει, προκειμένου οι εργαζόμενοι, κυρίως γυναίκες, να μην χάσουν τη δουλειά τους, αφού ο όμιλος διαθέτει αρκετές επιχειρήσεις εν ενεργεία.

Η ΓΣΕΕ, με ανακοίνωσή της, κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς να παρέμβουν άμεσα, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων και οι θέσεις εργασίας του ομίλου Sex Form και Αgros Λιπασμάτων που απασχολούν πάνω από 1.200 εργαζόμενους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της απόλυσης και της ανεργίας. Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, «οι επιχειρηματίες, αφού κερδοσκόπησαν ασύστολα, οδηγούν τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις σε χρεοκοπία και κλείσιμο και τους εργαζόμενους στο δρόμο».

Παρέμβαση του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής προστασίας ζητά και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα