Apple: Στα 5,7 δισ. δολ. οι πωλήσεις, υπερέβησαν τις προβλέψεις

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2006 07:27

ΤΑ 5,7 δισ. δολ., περισσότερα από τις εκτιμήσεις της διοίκησής της, άγγιξαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα έσοδα της Apple Computer Inc., καθώς οι φορτώσεις του iPod τριπλασιάστηκαν και οι αγορές των κομπιούτερ υπερέβησαν το 1 εκατομμύριο. Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 6,3%, τη μεγαλύτερη από τον Οκτώβριο.

Τα καταστήματα λιανικής της εταιρείας εμφάνισε πωλήσεις υψηλότερες του 1 δισ. δολ. για πρώτη φορά, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της εταιρείας, Steve Jobs στο Σαν Φρανσίσκο. Τον Οκτώβριο η Apple προέβλεπε ότι τα συνολικά της έσοδα θα ανέλθουν στα 4,7 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία πούλησε 14 εκατ. iPod, σύμφωνα με τους αναλυτές, θέτοντας τέλος στις ανησυχίες ότι η παραγωγή της δεν ήταν ικανή να καλύψει τη ζήτηση.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 4,81 δολ., φθάνοντας στα 80,86 δολ. η μία στις 4 μ.μ. ώρα Ν. Υόρκης στο Nasdaq. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη άνοδο από τις 13 Οκτωβρίου, μία ημέρα μετά την παρουσίαση του βίντεο iPod. Πέρυσι οι μετοχές της υπερδιπλασιάστηκαν και το 2004 υπερτριπλασιάστηκαν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα