Barry Callebaut: Μείωση του κόστους υψηλότερα κέρδη το α' τρίμηνο

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2006 11:03

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 16%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής και προμηθειών σοκολάτας στον κόσμο, Barry Callebaut AG, καθώς η εταιρεία μείωσε το κόστος της στην Ευρώπη και επένδυσε τις καταθέσεις της σε ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές.

Τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο έως και τον Νοέμβριο, αυξήθηκαν στα 63,9 εκατ. ελβετικά φράγκα (49,9 εκατ. δολ.) από 55,2 εκατ. ελβετικά φράγκα πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Ζυρίχη. Τέσσερις οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 61 εκατ. φράγκα. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 3,8%, φθάνοντας στο 1,2 δισ. ελβετικά φράγκα.

«Είχαμε ένα εξαιρετικά καλό ξεκίνημα στη νέα χρήση, χάρις στη σταθερή αύξηση των εργασιών μας με βιομηχανικούς και εμπορικούς πελάτες, που συμμετείχε θετικά στα λειτουργικά κέρδη από τους Ευρωπαίους καταναλωτές», ανέφερε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Patrick De Maeseneire στη δήλωσή του.

Ο De Maeseneire, 48 ετών, επεκτείνει την παραγωγή σοκολάτας εξαιρετικής ποιότητας σε αγορές όπως οι ΗΠΑ και έκλεισε εργοστάσια στη Γερμανία, καθώς η ζήτηση των σημάτων της εταιρείας διατηρήθηκε στάσιμη στην Ευρώπη. Τον Οκτώβριο άνοιξε εργοστάσιο αξίας 20 εκατ. δολ. στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ προκειμένου να αντιμετωπίσει τη ζήτηση από τα ζαχαροπλαστεία στη χώρα και άλλους παραγωγούς.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε τον τριετή στόχο ανάπτυξης των κερδών της από 12% έως 15% και των πωλήσεων – εξαιρουμένων των επιδράσεων από τις εξαγορές – από 3% έως 5%.

Ο De Maeseneire και ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Dieter Enkelmann πραγματοποιούν αυτήν την ώρα – 9 π.μ. ώρα Ζυρίχης – τηλεδιάσκεψη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα