Συνάντηση Αλογοσκούφη με τον πρόεδρο του Eurogroup

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2006 14:21

Τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας κάτω από το 3% του ΑΕΠ εντός του 2006, επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη συνάντησή του στο Λουξεμβούργο με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Eurogroup και πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον πρόεδρο του Εurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Συζητήσαμε όλα τα θέματα που πρόκειται να έρθουν στο Εurogroup μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Κυρίως είναι η αξιολόγηση των προγραμμάτων μεταρρυθμίσεων και των προγραμμάτων ανάπτυξης και σταθερότητας όλων των χωρών», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Αλογοσκούφης και πρόσθεσε:

«Του ανέλυσα όλες τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση και για τη μείωση του ελλείμματος, αλλά και για τις μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της Στρατηγικής της Λισαβόνας και του επανέλαβα και τη δέσμευσή μας ότι με τον προϋπολογισμό που έχουμε ψηφίσει στη Βουλή, το έλλειμμα θα βρίσκεται κάτω από το 3% του ΑΕΠ στο 2006, ώστε η Ελλάδα να βγει από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα