Sharp: Στα ύψη η μετοχή της μετά την πρόβλεψη των πωλήσεων

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2006 08:38

ΤΗ μεγαλύτερη άνοδο μέσα σε τέσσερα χρόνια, μετά την πρόβλεψη ότι οι πωλήσεις της την επόμενη χρήση θα αναρριχηθούν σε επίπεδα ρεκόρ και πως θα αυξήσει τις επενδύσεις στα εργοστάσιά της, σημείωσαν οι μετοχές της Sharp Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής τηλεοράσεων υγρών κρυστάλλων στον κόσμο.

Οι μετοχές της Sharp σημείωσαν άνοδο έως και 9,1%. Χθες η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της θα αυξηθούν 9%, στα 3 τρισ. γιέν, (26 δισ. δολ.) τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2007. Επίσης η εταιρεία θα αυξήσει τις δαπάνες της κατά 25% στα 275 δισ. γιέν για να κατασκευάσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο στον κόσμο που θα κατασκευάζει οθόνες υγρών κρυστάλλων.

Οι ανταγωνίστριές της, όπως η Matsushita Electric Industrial Co. και η Samsung Electronics Co., αυξάνουν επίσης την παραγωγή τους στην αγορά ύψους 85 δισ. δολ. για οθόνες υγρών κρυστάλλων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση κατά του χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Η Sharp εκτιμά ότι οι πωλήσεις των τηλεοράσεων LCD Aquos που παράγει να σημειώσουν άνοδο 50%, φθάνοντας στα 6 εκατ. συσκευές κατά την επόμενη χρήση, βοηθώντας την εταιρεία να αυξήσει το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς της στο 18%.

Οι μετοχές της Sharp σημείωσαν άνοδο 7%, φθάνοντας στα 2.010 γιέν η μία, στις 12:53 μ.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Οι μετοχές των εταιρειών που κατασκευάζουν μέρη για οθόνες υγρών κρυστάλλων επίσης κινήθηκαν ανοδικά. Οι μετοχές της Asahi Glass Co. και της Nippon Electric Glass Co., των δύο μεγαλύτερων εταιρειών παραγωγής του γυαλιού της LCD της Ιαπωνίας, σημείωσαν άνοδο 3,2% και 5,1% αντιστοίχως. Οι μετοχές της Dainippon Screen Manufacturing Co., που παράγει υλικό για τις οθόνες LCD, αναρριχήθηκαν σε ποσοστό 8,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα