Αυξάνονται από 16/1 τα διόδια στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2006 19:15

Αυξάνονται από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου οι τιμές των διοδίων στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.

Συγκεκριμένα, η τιμή της απλής διέλευσης για τα ΙΧ ορίζεται στα 10,50 ευρώ από 10 ευρώ, και για τα δίκυκλα στα 1,70 ευρώ από 1,60 ευρώ. Οι τιμές για τα λεωφορεία, ανάλογα με τις θέσεις που διαθέτουν, κυμαίνονται από 24,20 ευρώ έως 52,50 ευρώ, ενώ οι τιμές για τα φορτηγά διαμορφώνονται ανάλογα με τους άξονες που έχουν, από 16,20 ευρώ έως 36 ευρώ.

Οπως ανακοινώθηκε, δεν πρόκειται να αυξηθούν οι τιμές για τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, της κάρτας μοσυκλετιστών, της βασικής κατηγορίας Aller Retour και του «Γέφυρα e pass».

Όπως ανακοινώθηκε ο συνολικός αριθμός των διελεύσεων αυτοκινήτων και δικύκλων το 2005, ανήλθε στα 4.443.034.

Αναφορικά με τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά και την πτώση του καλωδίου στις 27 Ιανουαρίου 2005, όπως έγινε γνωστό, το περιστατικό οφειλόταν, σύμφωνα με τις δοκιμές και τις πραγματογνωμοσύνες που έγιναν σε εργαστήρια της Γαλλίας και της Γερμανίας, σε χτύπημα από κεραυνό με εξαιρετικά ασυνήθη χαρακτηριστικά, ο οποίος χτύπησε το εξωτερικό περίβλημα στο άκρο του δακτυλίου. Όπως επισημάνθηκε η ενέργεια επαρκούσε για την πρόκληση πυρκαγιάς. Έτσι, υπό την επίδραση αυτής της θερμότητας το καλώδιο και οι ειδικοί τένοντές του απώλεσαν τις μηχανικές τους ιδιότητες και κατέρρευσαν. Σημειώνεται επίσης ότι έχουν γίνει εργασίες για την περαιτέρω αντικεραυνική θωράκιση της γέφυρας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΒΠ



Σχολιασμένα