Πιέσεις εξ... Ιαπωνίας για τα ομόλογα της Ευρωζώνης

Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 13:20
UPD:13:48
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Την ανιούσα ακολουθούν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης, παρά τα νέα άκρως απογοητευτικά στοιχεία για την «υγεία» της οικονομίας. Η μεταποίηση είναι βυθισμένη σε μία ύφεση, που είχε να δει η νομισματική ένωση από το 2012, στο απόγειο της κρίσης χρέους, ενώ και ο πληθωρισμός παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Και τα δύο στοιχεία αναγκάζουν την ΕΚΤ να επιμείνει σε χαλαρή πολιτική για πολύ ακόμη. 

Οι πιέσεις στις τιμές των ομολόγων και η άνοδος των αποδόσεων αποδίδεται εν μέρει στην αδύναμη ζήτηση, που προσέλκυσε η έκδοση ιαπωνικού κρατικού ομολόγου, η οποία επηρέασε το κλίμα διεθνώς. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου παρουσιάζει άνοδο τριών μονάδων βάσης στο -0,536%, ενώ του 30ετούς ενισχύεται κατά 5 μονάδες βάσης στο -0,048%. 

Άνοδο 4 μονάδων βάσης καταγράφει και το 10ετές γαλλικό ομόλογο, ενώ το αντίστοιχο ιταλικό βλεπει την απόδοσή του να αυξάνεται επίσης τέσσερις μονάδες στο 0,86%. Άνοδο τριών μ.β. στο 0,18% παρουσιάζει η απόδοση του ισπανικού δεκαετούς, ενώ του ελληνικού είναι οριακά αυξημένη σε σχέση με το χθεσινό κλείσμο στο 1,36%. 

Υπενθυμίζεται ότι το τρίτο τρίμηνο του έτους τα ιταλικά και τα ελληνικά ομόλογα ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι της αγοράς, με τις τιμές να ενισχύονται αισθητά και τις αποδόσεις να καταγράφουν ραγδαία πτώση. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα