Airbus: 30% περισσότερα αεροσκάφη έναντι της Boeing το 2005

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, όπως μετέδωσε το Bloomberg
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2006 08:27

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεροσκάφη σε ποσοστό της τάξης του 30%, παρέδωσε πέρυσι η Airbus SAS, η μεγαλύτερη αεροπορική βιομηχανία στον κόσμο, έναντι της Boeing Co., υπερβαίνοντας ακόμη και τις δικές της προβλέψεις, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες αγόρασαν περισσότερα αεροσκάφη που καίνε λιγότερα καύσιμα, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

H εταιρεία, που εδρεύει στην Τουλούζη της Γαλλίας, πούλησε 378 αεροσκάφη, αριθμός ρεκόρ, έναντι 370 που προέβλεπε, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους έως την επίσημη ανακοίνωση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της εταιρείας, Gustav Humbert, στις 17 Ιανουαρίου, στο Παρίσι. Η Boeing παρέδωσε 290 αεροσκάφη, καθώς μία απεργία μείωσε την παραγωγή της κατά 30 αεροπλάνα.

Οι μετοχές της European Aeronautic, Defence & Space Co., η οποία κατέχει το 80% της Airbus, το τελευταίο δωδεκάμηνο σημείωσαν άνοδο 48%, έναντι ανόδου 37% των μετοχών της Boeing, καθώς και οι δύο ευνοήθηκαν από την αύξηση της ζήτησης για εμπορικά αεροσκάφη.

Η EADS είπε στις 9 Ιανουαρίου, ότι θα εμφανίσει προ φόρων και τόκων κέρδη ύψους 2,75 δισ. ευρώ (3,3 δισ. δολ.) το 2005, έναντι 2,43 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Τα καθαρά κέρδη της Boeing υπερδιπλασιάστηκαν το τρίτο τρίμηνο, φθάνοντας στο 1,01 δισ. δολ., αποτέλεσμα των εσόδων από φόρους και από την πώλησημιας δραστηριότητάς της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα