Ιαπωνία: Αύξηση των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2006 09:03

AYΞΗΣΗ σημείωσαν για δεύτερο μήνα τον Νοέμβριο οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία, καθώς οι εταιρείες παρήγγειλαν περισσότερα μηχανήματα για να κατασκευάσουν εργοστάσια με την προσδοκία υψηλότερης ζήτησης, που καταδεικνύει ότι οι επενδύσεις θα αυξηθούν το πρώτο εξάμηνο του 2006.

Οι αρχικές παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού, εκτός της ναυτιλίας των εταιρειών κοινής ωφελείας, αυξήθηκαν – εποχιακώς προσαρμοσμένες - αυξήθηκαν 2,3%, φθάνοντας στο 1,06 τρισ. γιέν (9,2 δισ. δολ.) σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης στο Τόκυο.

Η Canon Inc. και η Sharp Corp. ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να χτίσουν νέα εργοστάσια για να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Οι επενδύσεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται, βοηθώντας την οικονομία να αναπτυχθεί καθώς εξέρχεται από αντιπληθωρισμό επτά ετών, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές.

Κατά μέσον όρο, 28 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News προέβλεπαν ότι οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού από τις εταιρείες θα σημείωνε αύξηση 5,2%. Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε το γιέν, μετά την ανακοίνωση και διαπραγματεύθηκε στα 114,50 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στις 2:05 μ.μ. στο Τόκυο, από 114,64 γιέν που ήταν πριν την ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα