Aracruz: Υψηλότερο κόστος, 58% η μείωση των κερδών το δ' τρίμηνο

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2006 10:30

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 58% σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της Aracruz Celulose SA, της μεγαλύτερης εταιρείας εξαγωγής πολτού της Λατινικής Αμερικής, καθώς το πιο ισχυρό νόμισμα, περιόρισε τα έσοδα από τις εξαγωγές.

Τα καθαρά κέρδη κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο, υποχώρησαν στα 177,2 εκατ. ρεάλ (77,7 εκατ. δολ.) ή 17 σεντάβος ανά μετοχή, από 423,1 εκατ. ρεάλ ή 41 σεντάβος ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, στο Web site της. Τα κέρδη για το σύνολο του 2005, ανήλθαν στ

Η ανατίμηση του νομίσματος κατά 19% τη χρονιά που πέρασε, περιόρισε τα κέρδη από το εξωτερικό, για ένα μεγάλο αριθμό εξαγωγέων της Βραζιλίας, οι οποίοι και οδήγησαν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας τα δύο τελευταία χρόνια.

Η ισχυροποίηση του εθνικού νομίσματος έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ μειώνει τα κέρδη σε ρεάλ, από τις διεθνείς πωλήσεις που γίνονται σε δολάρια.

Απώλειες 9 σεντάβος σημείωσαν οι μετοχές της, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 9,34 ρεάλ η μία σήμερα στο Χρηματιστήριο του Σάο Πάολο. Συνολικά πέρυσι, σημείωσαν άνοδο 2,1%, έναντι ανόδου 46% του γενικού δείκτη Bovespa του Χρηματιστηρίου.

Ο μέσος όρος των τιμών πολτού σε ρεάλ, υποχώρησε 6% το τέταρτο τρίμηνο, βλάπτοντας τα έσοδα, παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε όγκο, σύμφωνα με την εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα