Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, μειώνοντας το ράλι του 2006

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2006 10:57

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, περιορίζοντας το ράλι του 2006. Οι μετοχές της μεγαλύτερης εταιρείας μηχανολογικού εξοπλισμού της Γερμανίας, Siemens AG και της ολλανδέζικης Royal Philips Electronics NV, οδηγούσαν την πτώση.

Οι μετοχές της France Telecom SA κινήθηκαν πτωτικά, μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της μετοχής της, από την UBS AG.

Ο Dow Jones Stoxx 600 Index υποχώρησε 0,2%, φθάνοντας στις 318,9 μονάδες στις 8:05 π.μ. στο Λονδίνο. Ο Stoxx 50 σημείωσε απώλειες 0,3%, όπως και ο Euro Stoxx 50.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, μετά από τα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών, καθώς οι κατασκευαστές μερών αυτοκινήτων ανακοίνωσαν απογοητευτικές προβλέψεις και οι αναλυτές τροφοδότησαν την αγορά με χαμηλές προοπτικές για την Coca-Cola Co. και την JPMorgan Chase & Co. Ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε χθες 0,7%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μέσα στο έτος.

Χθες, ο Stoxx 600 στην Ευρώπη, έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα 4,5 ετών. Ο δείκτης έχει σημειώσει φέτος άνοδο 2,8% και έκανε την καλύτερη εκκίνηση μέσα σε τρία χρόνια.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 1,7%, φθάνοντας χθες στα 65,05 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη, καθώς ανησυχία επικρατεί για την κλιμάκωση του προγράμματος πυρηνικών του Ιράν, κάτι που σημαίνει ενδεχόμενο μείωσης των φορτώσεων. Νωρίτερα το αργό διαπραγματεύθηκε στα 63,75 δολ. το βαρέλι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα