Suedzucker: Πλεόνασμα ζάχαρης, μείωση των κερδών το γ' τρίμηνο

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2006 11:27

ΜΕΙΩΣΗ των κερδών εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ζάχαρης στον κόσμο, Suedzucker AG, λέγοντας παράλληλα ότι τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης θα επηρεαστούν από πλεόνασμα στην Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε συνδυασμό με το υψηλότερο κόστος ενεργείας. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της εταιρείας.

Τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 30 Νοεμβρίου υποχώρησαν στα 73,1 εκατ. ευρώ (88,2 εκατ. δολ.) από 75,7 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, στο Web site της. Οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 1,5%, φθάνοντας στο 1,35 δισ. ευρώ.

Η Suedzucker, η οποία κατά πλειοψηφία ανήκει σε γερμανικούς συνεταιρισμούς καλλιέργειας τεύτλων, προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από τη ζάχαρη, πριν η Ε.Ε. μειώσει τις επιδοτήσεις εξαγωγών. Η εταιρεία δαπανά 1,6 δισ. ευρώ από το 2003 έως το 2008 για την κατασκευή εργοστασίου αιθανόλης στην πόλη Zeitz της Ανατολικής Γερμανίας και στην επέκτασή της στα συστατικά τροφίμων, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου τμήματος στη Χιλή, το οποίο θα παράγει πρόσθετα από το εκχύλισμα ραδικιών. Οι επενδύσεις στον τομέα της ζάχαρης, την ίδια χρονική περίοδο θα είναι συνολικά 1 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της Suedzucker σημείωναν απώλειες 74 σεντς, ποσοστό 3,6%, φθάνοντας στα 19,75 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 19,93 ευρώ η μία στις 9:34' π.μ., ώρα Φραγκφούρτης. Χθες οι μετοχές, σημείωσαν πτώση 2,8%. Πέρυσι συνολικά σημείωσαν άνοδο 26%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να ανέρχεται σε 3,9 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα