Varig: Μέχρι τις 21/3 θα κρατήσει τα μισθωμένα αεροσκάφη της

Σύμφωνα με την απόφαση αμερικανικού διακαστηρίου
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2006 12:07

ΜΕΧΡΙ τις 21 Μαρτίου μπορεί να κρατήσει τα νοικιασμένα αεροσκάφη η Viacao Aerea Rio-Grandense SA, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Λατινικής Αμερικής, καθώς καθυστέρησε να καταβάλλει τα απαιτούμενα ποσά στις εταιρείας ενοικίασης αεροσκαφών, σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου πτωχεύσεων των ΗΠΑ.

Η Varig, ολοκλήρωσε την καταβολή χρέους ύψους 56 εκατ. δολ. σε εκμισθωτές σήμερα, χρησιμοποιώντας 20 εκατ. δολ. από τα 23 εκατ. δολ. της πώλησης του τμήματος εμπορευμάτων, στην ιδιωτική εταιρεία Matlin Patterson των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα σχόλια του δικηγόρου της Varig, Rick Antonoff, κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας σε δικαστήριο της Ν. Υόρκης σήμερα.

Οι πιστωτές της αεροπορικής εταιρείας που εδρεύει στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας ενέκριναν σχέδιο αναδιάρθρωσης ύψους 4 δισ. ρεάλ (1,77 δισ. δολ.) του χρέους στις 19 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας χρεοκοπίας. Εάν η Varig χάσει τα περισσότερα απλό τα αεροσκάφη της, το σχέδιο δεν θα είναι βιώσιμο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, Marcelo Bottini, την ημέρα που αυτό ενεκρίθη.

Η εταιρεία επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην ολοκλήρωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης, το οποίο θα παρουσιάσει σε όλους τους πιστωτές στις 31 Ιανουαρίου, είπε ο Antonoff στο δικαστήριο. Η Varig βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με επενδυτές που ενδιαφέρθηκαν στην αγορά μεριδίου της εταιρείας, είπε ο ίδιος.

Η Varig χρειάζεται νέα κεφάλαια για να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις και τα αεροσκάφη της, να επεκτείνει τις γραμμές πτήσεων και να ανταγωνιστεί με ταχύτερα αναπτυσσόμενες ανταγωνίστριές της, όπως την Gol Linhas Aereas Intellegentes SA, εταιρεία χαμηλού μεταφορικού κόστους, η οποία ξεπέρασε τη Varig στις εσωτερικές πτήσεις της Βραζιλίας, σύμφωνα με την αρμόδια Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας.

Επίσης χρειάζεται νέα κεφάλαια για να καταβάλλει καθυστερημένους μισθούς και να κρατήσει τους σημερινούς της υπαλλήλους από το να πάνε σε άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Στο πλαίσιο του σχεδίου ανάκαμψης, η Varig ελπίζει να αυξήσει τη δυναμικότητα σε προορισμούς όπως η Ν. Υόρκη, το Μαϊάμι, η Φραγκφούρτη και σχεδιάζει να αρχίσει πτήσεις στο Μόναχο, στις 15 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έστειλε προς τους δημοσιογράφους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επιπλέον, στις ημερήσιες πτήσεις προς τη Ν. Υόρκη και το Μαϊάμι, πρόσθεσε 12.000 θέσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της Varig στις ΗΠΑ, τον μήνα που πέρασε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα