National Semiconductor: Διπλάσια θα είναι η ανάπτυξη στην Κίνα

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2006 09:02

ΤΟΝ διπλασιασμό των πωλήσεών της, κατά 20% στην Κίνα φέτος, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν κινητά τηλέφωνα, επιθυμεί η National Semiconductor Corp., η εταιρεία της οποίας τα chip αυξάνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των κινητών τηλεφώνων.

Ο στόχος είναι σχεδόν διπλάσιος του μέσου όρου ανάπτυξης του κλάδου στην Κίνα για αναλογικά chips, τα οποία χρησιμοποιούνται επίσης και για τις ηλεκτρονικές ατζέντες, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας, Elan Lee, σε συνέντευξη που παραχώρησε στις 13 Ιανουαρίου.

Τα έσοδα της εταιρείας που εδρεύει στην Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια των ΗΠΑ αυξήθηκαν το 2005 στην Κίνα, πλέον του 10%, είπε ο ίδιος.

Η Νational Semiconductor και οι ανταγωνίστριές της Texas Instruments Inc. και η Agilent Technologies Inc. μειώνουν τις θέσεις εργασίας στο εσωτερικό και επεκτείνονται στη Κίνα για να καλύψουν την αύξηση της ζήτησης με χαμηλότερο κόστος εργασίας. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η Κίνα είχε 388 εκατ. χρήστες κινητών τηλεφώνων μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου, 17,5% περισσότερους σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η εταιρεία αύξησε το μέρισμα του τριμήνου κατά 50% το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, μετά την αύξηση των κερδών της. Κατέβαλε μέρισμα 3 σεντς στις 9 Ιανουαρίου. Δήλωσε ότι το μέρισμα του πρώτου τριμήνου των 2 σεντς τον Οκτώβριο του 2004 είναι ανάλογο των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας που αύξησαν τις καταβολές μετά τη μείωση των φόρων στα μερίσματα το 2003.

Οι μετοχές της National Semiconductor υποχώρησαν 77 σεντς, ποσοστό 2,7%, φθάνοντας στα 27,47 δολ. η μία στις 13 Ιανουαρίου. Συνολικά πέρυσι, οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 64%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα