Arcelor: Νέα προσφορά για την Dofasco υψηλότερη της ThyssenKrupp

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2006 09:59

ΑΥΞΗΣΕ την προσφορά της, για την εξαγορά της Dofasco Inc. του Καναδά, στα 5,5 εκατ. δολ. Καναδά (4,7 εκατ. δολ. ΗΠΑ) υπερβαίνοντας την προσφορά της ανταγωνίστριάς της ThyssenKrupp AG, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ατσαλιού στον κόσμο, Arcelor SA.

Η Arcelor προσφέρει 71 δολ. Καναδά ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η τιμή είναι 4,4% υψηλότερη από την προσφορά της ThyssenKrupp στα 68 δολ. ανά μετοχή, που έκανε στις 14 Ιανουαρίου και 13% υψηλότερη από την προηγούμενή της προσφορά στα 63 δολ. Καναδά ανά μετοχή.

Η ThyssenKrupp και η Arcelor μάχονται να αποκτήσουν ένα κομμάτι στην αγορά ατσαλιού της Β. Αμερικής και μεγαλύτερη πρόσβαση στα ορυχεία σιδηρομεταλλεύματος. Η Dofasco της οποίας οι προμήθειες χάλυβα είναι περίπου 10% της αγοράς αυτοκινήτων της Β. Αμερικής βασίζεται στη Ford Motor Co. μεταξύ των πελατών της και παράγει περισσότερο σιδηρομετάλλευμα απ ό,τι χρειάζεται.

Η εξαγορά θα είναι η μεγαλύτερη για την ΤhyssenKrupp από την ίδρυσή της, μετά τη συγχώνευση της Thyssen AG και της Fried Krupp AG Hoesch- Krupp το 1999. Ο εκπρόσωπος της ThyssenKrupp, Klaus Pepperhoff, δεν βρέθηκε άμεσα για να σχολιάσει τη νέα προσφορά της Arcelor.

Η UBS AG και η Merrill Lynch & Co. Inc. είναι οι σύμβουλοι της Arcelor για την προσφορά εξαγοράς της Dofasco.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα