Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2006 09:59

Arcelor: Νέα προσφορά για την Dofasco υψηλότερη της ThyssenKrupp

ΑΥΞΗΣΕ την προσφορά της, για την εξαγορά της Dofasco Inc. του Καναδά, στα 5,5 εκατ. δολ. Καναδά (4,7 εκατ. δολ. ΗΠΑ) υπερβαίνοντας την προσφορά της ανταγωνίστριάς της ThyssenKrupp AG, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ατσαλιού στον κόσμο, Arcelor SA.

Η Arcelor προσφέρει 71 δολ. Καναδά ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η τιμή είναι 4,4% υψηλότερη από την προσφορά της ThyssenKrupp στα 68 δολ. ανά μετοχή, που έκανε στις 14 Ιανουαρίου και 13% υψηλότερη από την προηγούμενή της προσφορά στα 63 δολ. Καναδά ανά μετοχή.

Η ThyssenKrupp και η Arcelor μάχονται να αποκτήσουν ένα κομμάτι στην αγορά ατσαλιού της Β. Αμερικής και μεγαλύτερη πρόσβαση στα ορυχεία σιδηρομεταλλεύματος. Η Dofasco της οποίας οι προμήθειες χάλυβα είναι περίπου 10% της αγοράς αυτοκινήτων της Β. Αμερικής βασίζεται στη Ford Motor Co. μεταξύ των πελατών της και παράγει περισσότερο σιδηρομετάλλευμα απ ό,τι χρειάζεται.

Η εξαγορά θα είναι η μεγαλύτερη για την ΤhyssenKrupp από την ίδρυσή της, μετά τη συγχώνευση της Thyssen AG και της Fried Krupp AG Hoesch- Krupp το 1999. Ο εκπρόσωπος της ThyssenKrupp, Klaus Pepperhoff, δεν βρέθηκε άμεσα για να σχολιάσει τη νέα προσφορά της Arcelor.

Η UBS AG και η Merrill Lynch & Co. Inc. είναι οι σύμβουλοι της Arcelor για την προσφορά εξαγοράς της Dofasco.