Λάουτενσλεγκερ (ΕΚΤ): Η παραίτηση ήταν η ενδεδειγμένη λύση

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 16:28
UPD:16:39
REUTERS/Heinz-Peter Bader

Η Ζαμπίνε Λάουτενσλεγκερ που ανακοίνωσε αιφνιδίως την παραίτησή της από την ΕΚΤ πολύ πριν την επίσημη λήξη της θητείας της, δήλωσε στους συνεργάτες της ότι την λυπεί το γεγονός ότι αφήνει πρόωρα το πόστο της, αλλά πιστεύει ότι αυτή ήταν η πιο ενδεδειγμένη κίνηση δεδομένων των συνθηκών. 

Το σχόλιο αυτό, το οποίο αποκαλύπτεται σε εσωτερικό υπόμνημα που έστειλε στο προσωπικό της ΕΚΤ και το οποίο περιήληθε στην κατοχή του Reuters αποκαλύπτει ότι οι λόγοι της παραίτησης ήταν μάλλον επαγγελματικοί και όχι προσωπικοί και έχουν πιθανότατα να κάνουν με την έντονη αντίθεσή της στην επαναφορά του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) και τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της κεντρικής τράπεζας. 

«Όπως μπορείτε να φανταστείτε ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση για εμένα. Αλλά βρέθηκα σε μία κατάσταση, στην οποία αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος δράσης» γράφει στο υπόμνημα και αφήνει να εννοηθεί ότι η απόφαση ήταν ξαφνική. Αναγνωρίζει δε ότι δημιουργούνται προβλήματα στο έργο της ΕΚΤ, αλλά επισημαίνει ότι θα παραμείνει έως τα τέλη του μήνα προκειμένου «να αφήσει τα πράγματα σε τάξη». 

«Πραγματικά απόλαυσα τη συνεργασία με όλους σας και λυπάμαι που αυτή τελειώνει νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε» καταλήγει η Γερμανίδα αξιωματούχος. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα