Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2006 10:28
UPD:10:37

Fortius Finance: «Τάσεις ανεξαρτοποίησης από την πορεία των ξένων δεικτών παρουσιάζει ο ΓΔ, αντλώντας δυνάμεις από τη φημολογία για κυοφορούμενες επιχειρηματικές συμφωνίες και από το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για επιλεκτικούς μετοχικούς τίτλους.

»Ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ γύρω από τρέχοντα επίπεδα, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις μετοχές των ΟΠΑΠ, Alpha Bank (παρουσίαση business plan 2006-2008) και της Εθνικής Τράπεζας (ΕΓΣ μετοχών) κυρίως, αλλά και σε επιλεκτικούς τίτλους της μεσαίας και της μικρής κεφαλαιοποίησης. Σημεία αναφοράς από τεχνικής απόψεως είναι η περιοχή των 2.140 μονάδων για το FTSE/ASE-20 και των 3.900 μονάδων για το ΓΔ.»

Aspis Bank: «Θεωρείται πιθανό να εµφανιστούν τάσεις συσσώρευσης σήµερα στις ευρωπαϊκές αγορές µετά το αδύναµο κλείσιµο της Wall Street την Παρασκευή. Διόρθωση, µέσω ρευστοποιήσεων κερδών αναµένουµε και στην εγχώρια αγορά. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι µετοχές της Εµπορικής Τράπεζας και της Intracom».

Sarros Χρηματιστηριακή: «Η ελληνική αγορά συνεχίζει να δημιουργεί περαιτέρω θετικές προσδοκίες, καθώς οι όποιες πιέσεις δημιουργήθηκαν απορροφήθηκαν ενδοσυνεδριακά και σχετικά εύκολα. Για την εβδομάδα που έρχεται οι προσδοκίες παραμένουν θετικές, καθώς ο όγκος συναλλαγών διατηρείται σε υψηλά επίπεδα αλλά και στην αγορά διατηρούνται, από τον οικονομικό τύπο κυρίως, οι φήμες για περαιτέρω εξαγορές και διεργασίες σε επιχειρηματικό επίπεδο».

Emporiki Investment Bank: «Επιφυλακτικότητα αναμένουμε κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης έπειτα από τις σταθεροποιητικές τάσεις που επικράτησαν στις διεθνείς αγορές. Θεωρούμε ωστόσο ότι πιθανή υποχώρηση σε χαμηλότερα επίπεδα στο ξεκίνημα ίσως να τροφοδοτήσει ανοδική αντίδραση στη συνλέχεια».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα